Frequently asked questions

Kan jag krossa tabletterna?

Undvik att krossa tabletter som har Time Release funktionen då dom får en nedsatt effekt då. Övriga tabletter går bra att krossa.

 

Kan jag dela på tabletterna?

Undvik att dela tabletter som har Time Release funktionen då dom får en nedsatt effekt då. Övriga tabletter går bra att dela.

 

Kan jag öppna kapslarna och tömma ur innehållet?

Ja det går bra att tömma ur innehållet i kapslarna om man har svårt att svälja dom.

 

Är era produkter veganska?

Många av våra produkter är veganska, gå in på respektive produkt här på sidan för att säkerställa att den är vegansk.

 

Vad betyder Time Release?

Dom flesta av våra vattenlösliga vitaminer har Time Release effekt, det betyder att dom utsöndras under 8 timmar i kroppen.

Denna microgranulattablett optimerar upptaget genom att den först löser upp sig och microgranulatkulorna skiljer sig från de övriga aktiva ingredienserna i tabletten. Det aktiva mellanskiktet kan nu lätt och snabbt tas upp av kroppens nedbrytningsvätskor medan de lite hårdare kulorna som har en fördröjd utsöndring vandrar vidare i matsmältningssystemet. Till sist löser de små kulorna upp sig och då har det gått upp till 8 timmar från det att man svalde tabletten. 

 

Vad betyder Portamins?

Mineraler är kända för att många gånger vara svårupptagliga i kosttillskott. Samtidigt är mineralerna viktigare för kroppen än vitaminerna och det är därför av största intresse av att kunna tillföra lättupptagliga mineraler. 

I Great Earth´s tabletter ingår det en blandning av kolloidala mineraler som är nästintill 100% absorberingsbara samt andra lättupptagliga former av mineraler.