Trygg, säker och effektiv

Quality

Trygg, säker och effektiv

Ett av våra främsta mål är att du som kund alltid ska känna dig trygg med att du får en säker och effektiv produkt när du handlar från Great Earth. Därför har vi en rigorös kvalitetsrutin, som kontrollerar allt från produktion och förpackning till etikettering och marknadsföring.

Produktkontroll från myndighetshåll

En vanlig invändning mot kosttillskott är att det ännu inte finns någon formell produktkontroll från myndighetshåll, vilket är delvis korrekt. I Sverige är det Livsmedelsverket som agerar tillsynsmyndighet för kosttillskott och det gör de genom miljöförvaltningen i enskilda kommuner.

Livsmedelsverket gör inte utredningar på enskilda produkter och de ger inte heller formella godkännanden innan produkterna når konsumentledet. Det de däremot gör är att sätta upp tydliga regelverk som berör allt från innehåll och dosering till etikettering och marknadsföring. Ett regelverk som enligt lag måste följas.

GreatEarth_KVALITET_1.jpg

Great Earths kvalitetsarbete

Utöver att förhålla sig till rådande riktlinjer och regler finns det ett antal steg producenter av kosttillskott kan ta för att kunden alltid ska kunna känna sig trygg i att produkterna är säkra såväl som effektiva. Great Earths kvalitetsarbete sträcker sig långt bortom Livsmedelsverkets grundläggande regelverk och uppfyller kraven för flera certifieringar från oberoende organisationer.