2018-12-19

Grönkålschips - nyårsfestens favorit!

Här kommmer ett recept på nyttigt snacks som är perfekt att bjuda på under nyårsfesten eller att äta själv under fredagsmyset. Oavsett så se till att göra mycket då de garanterat kommer att gå åt.

Det här behöver du ha hemma: 

(10 portioner)

  • ca 750 gram plockad grönkål
  • 1 1/4 dl olivolja (välj med fördel en kvalitativ olja) 
  • salt
  • rökt paprika som krydda (valfritt) 

Gör så här: 

Börja men att värma upp ugnen till 150 grader. Därefter skiljer du bladen från bladnerven ("stammen") och lägger bladen på en låt med bakplåtspapper och ringlar sedan över olivolja. Se till att du vänder bladen så att det kommer olja på bägge sidor samt sprid ut bladen jämt på plåten. 

Därefter sätter du in plåten i mitten av ugnen och rostar under 15-20 minuter till de blir härligt knapriga och krispiga. När du tagit ut plåten så saltar du och smaksätter med rökt paprika (valfritt) 

Lägg upp dina grönkålschips och ställ fram på nyårsbuffén. De kommer garanterat att bli en succé.