Rebecca Hedström, Product Manager - Great Earth Scandinavia

2019-10-01

Varför togs Multi Barn fram?

Multi Barn är en efterfrågad och noga genomtänkt nyhet från Great Earth. Vi tog en pratstund med produktchefen Rebecca Hedström som är en av personerna bakom tuggisarna med vitaminer, mineraler och mjölksyrabakterier.

Varför togs Multi Barn fram?

Vi fick en hel del samtal från kunder som undrade vilka tillskott de kan ge sina barn och insåg att vi hade en lucka i sortimentet. Nu har vi äntligen tagit fram en produkt som vi kan rekommendera eftersom den är anpassad efter barns behov. Tuggtabletter är dessutom enkla för barn att ta. 

Hur gick processen till? Berätta!

Innan vi satte igång gjorde vi en marknadsundersökning bland föräldrar för att ta reda på vad de efterfrågar i ett kosttillskott till sina barn. Nästa steg var att utveckla en formula. Vitamin- och mineralhalterna i Multi Barn är baserade på nordiska näringsrekommendationer för barn. God smak var ett viktigt kriterium. För att vi skulle hitta rätt smak och konsistens agerade en grupp barn provsmakare.

Produktens mjölksyrabakterier är utvalda specifikt för barns behov. Vi har självklart också gjort en riskvärdering av alla ingående ingredienser och halter – det gör vi alltid innan vi tar fram en ny produkt så vi vet att den är säker. Sammanlagt tog det oss cirka två år att utveckla Multi Barn innan formulan blev precis som vi ville ha den. 

Vad är egentligen unikt med Multi Barn?

Många av barnprodukterna på marknaden innehåller bara vitaminer. Det unika med Multi Barn är att den innehåller både vitaminer, mineraler och mjölksyrabakterier för magen. Dessutom är den gelatinfri, vilket innebär att den är vegetarisk och passar fler kunder. 

Behöver barn verkligen ett extra tillskott av vitaminer, mineraler och mjölksyrabakterier?

Många menar att vi får i oss all näring vi behöver genom att äta en varierad kost. Men handen på hjärtat: hur många äter egentligen en optimal kost med minst 500 gram frukt och grönt per dag? Ingen är perfekt. Våra matvanor består tyvärr ofta av en hel del raffinerade livsmedel, halvfabrikat och snabbmat. Så ser nog vardagen ut för många småbarnsfamiljer. Vi lever helt enkelt i ett stressigt samhälle där det ska gå snabbt att laga mat. 

Till saken hör att frukt och grönt innehåller mindre näring än tidigare, bland annat på grund långa transporter världen över och odlingsjordar som är utarmade på näring. Det talas mycket om hur viktig en hälsosam tarmflora är för både barn och vuxna. Ensidig kost leder tyvärr till sämre tarmflora. Multi Barn innehåller bland annat D-vitamin som behövs för att barns benstomme ska växa och utvecklas normalt och för att immunsystemet ska fungera.

Varför innehåller Multi Barn socker? 

I undersökningen fick föräldrarna svara på om de föredrog socker eller sötningsmedel i Multi Barn. Samtliga tillfrågade föredrog socker med motiveringen att de inte vet hur sötningsmedel påverkar på lång sikt. Multi Barn innehåller inte särskilt mycket socker. Faktum är att en vanlig portion fruktyoghurt för barn innehåller 3-4 gånger mer socker än dagsintaget av Multi Barn. Produkten går inte att tillverka utan socker eller sötningsmedel och i det här fallet fick föräldrarna avgöra. Det är trots allt de som ska köpa produkten.

Om jag vill låta mina egna barn prova Multi Barn, var köper jag den? 

Du hittar Multi Barn i välsorterade hälsokostbutiker och webbshoppar.