Kosttillskott för hela livet – Fri frakt från 300kr

Great earth-logga

Möt energiknippet Tobias Karlsson

Artikelbild

Som en frisk fläkt dansar han in som Great Earths nya brand ambassador.  Möt energiknippet Tobias Karlsson, dansaren från Närkeslätten. Läs om hur han blev av med sitt ryggont, tidiga morgnar på gymmet samt upplevelselöpning.

 

Ett ryggont behöver inte alltid vara av ondo. I Tobias fall blev det en livsstilsförändring både på ett personligt plan, och yrkesmässigt.

-  Jag började få problem med ryggen förra året, och jag är ju inte 43 längre, jag är 44.
- En dansare med dålig rygg är inte någon bra kombo, säger Tobias. Jag har alltid älskat att träna, men nu fick jag tänka om. Att träna för att hålla.

Tobias hade en hel säsong framför sig av Let´s Dance, där vi är vana att se honom, när ryggen började krångla. Han brukade även slarva med frukost tidigare. Men nu ser det alltså helt annorlunda ut.
- Jag har min fina träningskompis Pontus, och vi peppar varandra. Vi tränar på gymet varje morgon klockan sex. Innan dess äter jag min havregrynsgröt tillsammans med mango, frön och nötter. Då får jag energi.

Grötfrukosten och de fasta träningsrutinerna med en mer fokuserad träning skapade nya goda vanor, samt att ryggproblemen försvann. Det blev en hel del marklyft på vägen.

 

– Då har jag även slängt runt på Carola i 18 veckor, säger han och skrattar. Vi hade väldigt roligt tillsammans när vi tävlade i Let´s Dance.

– Kombon att äta rätt och träna rätt har varit ett vinnande koncept, säger Tobias. Och det är inte heller bara vad jag äter, utan hur jag äter. Det är det nya. Att man inte ska ha någon distraktion när man äter, utan fokusera på maten när man äter. Då blir kroppen mer beredd på att ta emot maten.

- Att tänka på hur man äter, liksom hur man tränar skapar en ökad närvaro och det gör stor skillnad.

  • Han är noga med att påpeka att alla kanske inte kan träna klockan sex varje morgon. Men alla kan göra små förändringar.
    Även om man bara har 20 minuter så är det bra. Har man inte tid att avsätta 20 minuter av sin dag, behöver man nog se över hela sin livssituation.
  • Just nu försöker jag lära mig att tycka om löpning, som jag tidigare avskytt. Jag får lära mig en form av upplevelselöpning av min vän Magdalena Forsberg. Istället för att bara springa runt en tråkig slinga, gör vi något kul på vägen, som att bada eller stanna för lite styrketräning.

Den här kunskapen och erfarenheten vill han ju såklart dela med sig av. Resultatet blev en onlinetjänst där han coachar klienter att leva lite smartare genom rätt träning och bra mat.
Tobias har alltid tagit hand om sin hälsa, men gillar just Great Earth av flera anledningar.

– Det är ett tryggt varumärke och jag älskar hållbarhetstänket. Det är miljövänligt, mycket är veganskt och jag gillar även att Great Earth tänker på det mer som näringstillskott istället för kosttillskott. Hela tänket känns nytt och fräscht.

 

 

Join the support club

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 15% på ditt första köp! Sen kan du ta del av spännande nyheter, sköna tips och speciella erbjudanden.
So, don’t be a stranger, friend!

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Sociala medier
Copyright © 2022, Great Earth Scandinavia AB.
logotype medlem i svensk egenvårdlogotype certifierad för self carelogotype för hållbar ehandel