Chlorellapulver

Art nr: 7028

Ekologisk
Glutenfri
Laktosfri
Sojafri
Vegan
Chlorellapulvret är rikt på protein, mineraler, vitaminer, karotenoider, aminosyror och fettsyror. Rör ut lite av pulvret i din favoritdrink eller smoothie.

Chlorella är en encellig, självreproducerande, vattenlevande planta - kallad sötvattenalg eller grön mikroalg – känd som den mest klorofyllrika plantan i världen. I Japan har man länge känt till de hälsosamma effekterna av Chlorella – och man äter den regelbundet och använder den som näringstillskott. Chlorellans fantastiska förmåga att föröka sig och tillverka näring av absolut toppkvalitet har nu ökat dess popularitet över hela världen. Vår Chlorella odlas på en liten ö i Sydkinesiska Havet i stora sötvattenbassänger som fylls med klart vatten som hämtats djupt nere ur marken och filtrerats noga, detta är en viktig förutsättning för att få en ren slutprodukt.

Chlorellapulvret är rikt på protein, mineraler, vitaminer, karotenoider, aminosyror och fettsyror. Rör ut lite av pulvret i din favoritdrink eller smoothie. Då Chlorella kan ha en viss utrensande effekt är det klokt att börja försiktigt med ett kryddmått dagligen och sakta öka dosen till en mängd som känns behaglig, ca 1/2- 1 tsk dagligen. Chlorella kan intas året runt, men vi föreslår att man alternerar mellan olika gröna pulver för bästa välmående. Se också Great Earths Spirulina och det spirade Vetegräset - allihop är sprängfyllda med näring och klorofyll.

Näringsvärde

Per 100 g

          % av DRI*
per 100 g
Energivärde
 
        1450 kJ
343 kcal

 
Fett
varav mättat
2 g
0,6 g

 
Kolhydrater
varav sockerarter
     14 g
0,4 g
 
Protein          61 g  
Fibrer 12 g  
Salt 0 g  
Järn 120 mg 857
Vitamin B12 220 μg 880
Vitamin E 18 mg 150

*DRI-värden (Dagligt Referensintag).