Kakaobönor

Art nr: 7031

Ekologisk
GMO-fri
Glutenfri
Laktosfri
Sojafri
Vegan
Råa kakaobönor innehåller en mängd fina näringsämnen, polyfenoler och flavonoider och de har ett mycket högt ORAC-värde.

Våra kakaobönor odlas ekologiskt inom kakaobältet i Ecuador. Där har lokala odlare bildat kooperativ som verkar för att bevara en frisk och levande regnskog. Till skillnad från många andra odlingar och plantager (kaffe t ex) så röjer man inte skog för att odla kakaoträden – de trivs som allra bäst när de får stå i skuggan av stora, grönskande träd!

Våra kakaobönor är odlade och skördade med varsam hand på gammalt traditionellt vis. Dessutom lär sig odlarna nya och ännu bättre metoder för att bevara och skydda Amazonas fantastiska regnskog. Efter att de stora kakaofrukterna skurits ner för hand med machetes, delas de mitt itu, och frukt och bönor plockas ut – därefter täcker man bönorna med fruktköttet och en fermenteringsprocess startar – det är den som ger bönorna dess fina, karaktäristiska smak. Råa kakaobönor innehåller en mängd fina näringsämnen, polyfenoler och flavonoider och de har ett mycket högt ORAC-värde.

Näringsvärde Per 100 g
Energivärde
 
2140 kJ
521 kcal
Fett
varav mättat
43 g
26 g
Kolhydrater
varav sockerarter
1,3 g
1,3 g
Protein 14 g
Fibrer 39 g
Salt <0,1 g