2019-09-10

Förhindra D-vitaminbrist

Många tror att det är enbart vuxna som behöver tillskott av vitaminer, men barn måste också få i sig viktiga näringsämnen för att undvika sjukdomar. När det gäller barn i Norden så är det, primärt under vinterhalvåret, för lite sol för att barnen ska få i sig tillräckligt med D-vitamin.

Det är just därför vi har tagit fram Multivitamin och mineral för alla barn från 4 år. Multi Barn kommer i form av goda tuggisar med jordgubbssmak. Tabletterna har en helt unik sammansättning av både vitaminer, mineraler och mjölksyrabakterier. Mjölksyrabakterierna kommer från två olika bakteriestammar som är speciellt bra för barn, nämligen Bifido Infantis och Lactobacillus Rhamnosus.

Bifido Infantis är en av de första bakterierna som mamman överför till sitt barn. Dessa goda bakterier lever sedan i våra kroppar hela livet och deras främsta jobb är att förbättra matsmältningen och att skydda oss mot infektioner och sjukdomar. Bifido Infantis förbättrar immunsystemets effektivitet och har vetenskapligt bevisats bekämpa allergier.

Lactobacillus Rhamnosus är en av de mest studerade bakteriestammarna och den har en god förmåga att överleva och frodas under de hårda förhållandena i matsmältningssystemet och urinvägarna. Bakterien stimulerar produktionen av antikroppar och bidrar till att bekämpa farliga och skadliga bakterier.

Skärmavbild 2018-10-09 kl. 10.21.08.png

Multi Barn är helt fria från sötningsmedel och innehåller bara naturliga färgämnen och aromer. Vill du läsa mer om vilka näringsämnen tuggisarna innehåller så kan du göra det under rubriken Näringsdeklaration.

Läs mer:

http://www.bristguiden.se/d-vitaminbrist/barn-och-d-vitamin/

https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/barn-lider-av-d-vitaminbrist

https://www.svd.se/brist-pa-d-vitamin-maste-tas-pa-allvar