Säker betalning – Snabb leverans – Fri frakt från 300kr

Great earth-logga

Hur D-vitamin bidrar till ditt välmående

Artikelbild

I den här artikeln kan du lära dig mer om fördelarna med detta viktiga näringsämne och hur det kan bidra till din hälsa. Vi går också igenom hur tillskott av D-Vitamin kan främja en hälsosam livsstil. Låt oss börja med att lära oss mer kring Vitamin D!

Vad är egentligen D-Vitamin?

D-vitamin är ett näringsämne som är nödvändigt för att upprätthålla god hälsa och välbefinnande. Detta näringsämne kallas också för "solskensvitaminet" eftersom det kan syntetiseras av kroppen när huden utsätts för solljus. Det kan också fås genom kostkällor som fet fisk, mjölk och kosttillskott.

En av de viktigaste källorna till D-vitamin är solljus. När huden utsätts för UVB-strålar från solen utlöses en kemisk reaktion som producerar vitamin D3 (kolekalciferol) i huden. Mängden D-vitamin som produceras av huden kan dock variera beroende på en rad olika faktorer, t.ex. tid på dygnet, årstid, breddgrad, hudfärg och användning av SPF.

Förutom från solljus kan D-vitamin också erhållas från kostkällor som fet fisk (t.ex. lax, makrill, tonfisk), äggulor, berikad mjölk och kosttillskott. För dig som är vego, bor i den norra delen av världen eller inte spenderar så mycket tid utomhus, kan det dock vara svårt att få i sig dagsdosen av D-vitamin.

Lär dig mer om fördelarna med D-vitamin

Det finns många fördelar med att få tillräckligt med D-vitamin i kosten, bland annat:

  • Starkare ben och tänder: D-vitamin hjälper kroppen att absorbera kalcium, vilket är viktigt för att bygga upp och bibehålla starka ben och tänder.
  • Bidrar till immunförsvarets normala funktion
  • Bidrar till celdelningsprocessen

Varför är det viktigt att ta D-vitamintillskott?

Även om exponering för solljus är det mest naturliga sättet att få D-vitamin, får många människor inte tillräckligt med D-vitamin på grund av faktorer som att de bor i områden med begränsat solljus eller tillbringar större delen av sin tid inomhus. I dessa fall kan ett D-vitamintillskott vara ett effektivt sätt att se till att du får i dig tillräckligt med detta viktiga näringsämne.

Hur du kan addera D-vitamin i din dagliga rutin

För att säkerställa ett tillräckligt intag av D-vitamin finns det flera sätt att addera detta viktiga näringsämne i din dagliga rutin. Att vistas utomhus i minst 15-20 minuter varje dag under middagstid kan öka D-vitaminnivåerna. Att äta D-vitaminrika livsmedel som fet fisk, äggulor och berikade mejeriprodukter kan också öka intaget. Regelbunden motion har också visat sig öka D-vitaminnivåerna i kroppen. Med D-vitamintillskott i din dagliga rutin kan du också effektivt säkerställa ett tillräckligt intag.

 

Tillskott med D-vitamin

Join the support club

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 50 SEK att handla för!

  • Ta del av nyheter
  • Inspiration och expertens tips
  • Guider för välmående
  • Speciella erbjudanden

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Sociala medier
Copyright © 2024, Great Earth Scandinavia AB.
logotype medlem i svensk egenvårdlogotype certifierad för self care