Säker betalning – Snabb leverans – Fri frakt från 300kr

Great earth-logga

Därför är det viktigt för barn att äta D-vitamin

Artikelbild

D-vitamin, också känt som "solens vitamin," spelar en avgörande roll i barns hälsa och välbefinnande. Det är en fettlöslig vitamin som bildas i huden när den exponeras för solens ultravioletta strålar, men det finns också i vissa livsmedel och kosttillskott. Denna vitamin är nödvändig för flera viktiga funktioner i kroppen och har en positiv inverkan på barns tillväxt, benstyrka, immunsystem och mycket mer. I denna artikel ska vi utforska varför det är så viktigt att barn får i sig tillräckligt med D-vitamin.

3 anledningar till att äta D-vitamin

  1. Viktigt för benhälsan och benstommen. D-vitamin är avgörande för att kroppen ska kunna absorbera kalcium, vilket är en viktig komponent för benhälsa och tillväxt. Under barndomen är skelettet i en intensiv tillväxtfas, och D-vitamin spelar en nyckelroll för att säkerställa att benen utvecklas som de ska.
  2. Stödjer Immunsystemet. D-vitamin är en välanvänd vitamin är det kommer till immunförsvaret, då det bidrar till att immunförsvaret fungerar som det ska. Kombinera gärna med C-vitamin och Zink för en riktigt bra immunförsvarskombo!
  3. Ökar Kalciumupptaget. D-vitamin är viktigt för kalciumupptaget i kroppen. Kalcium är inte bara viktigt för benstyrka, utan det spelar också en roll i nervsystemets funktion, muskelkontraktion och blodkoagulering.

Hur får vi i oss D-vitamin?

D-vitamin bildas i huden när vi exponeras för solljus, men det hittas även i  lax, sill och makrill. Även mjölkprodukter, växtdrycker, margarin och matfettsblandningar är viktiga källor, om de är berikade med D-vitamin. D-vitamin är även ett vanligt tillskott. Hos oss hittar du D-vitamin Kids, som är ett tuggbart D-vitamintillskott, specifikt utformat för barns dagliga behov av D-vitamin. D-vitamin Kids är dessutom gjord på landodlade alger, vilket betyder att den är både vegansk och fri från tungmetaller, samt helt utan tillsatt socker och konstgjorda färgämnen. För dig som vuxen har vi även Vitamin D3, som är vår D-vitamin för vuxna. Även den helt vegansk och dessutom registrerad i The Vegan Society!

 

Våra tillskot med D-vitamin

Join the support club

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 50 SEK att handla för!

  • Ta del av nyheter
  • Inspiration och expertens tips
  • Guider för välmående
  • Speciella erbjudanden

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Sociala medier
Copyright © 2024, Great Earth Scandinavia AB.
logotype medlem i svensk egenvårdlogotype certifierad för self care