Säker betalning – Snabb leverans – Fri frakt från 300kr

Great earth-logga
Hero-bild

HÅLLBARHET 

Vi säljer inte bara vitaminer & mineraler – vi tror att världen förändras när du mår bra. Utifrån denna filosofi vill vi boosta dig samtidigt som vi får vår planet att blomstra. För att följa vår vision arbetar vi sedan många år med hållbarhet – vi skall leva upp till vårt namn.

 

Vi står kanske inför mänsklighetens största utmaning – att rädda klimatet. Det är en fråga som rör alla, överallt. Klimatfrågan är stor och komplex, särskilt sett ur ett globalt perspektiv. Men bara för att någonting är stort och svårt betyder inte det att vi ska ge upp. Så, vad gör man? Jo, man gräver där man står. I vårt fall handlar det om att vår bransch saknar både kravställande konsumenter och certifieringar för ett enhetligt hållbarhetsarbete. Därför väljer vi att som första företag i branschen ta stafettpinnen och göra ett gediget hållbarhetsarbete med de bästa verktygen som finns tillgängliga idag. Vi vill utmana och uppmuntra både vår bransch och våra kunder till att ta ställning, ifrågasätta, vara nyfikna och samtidigt hjälpas åt att ta hand om vår planet. Låt oss ställa om branschen och göra världen bättre tillsammans, Good Life – Great Earth!

 

Läs hela rapporten här

92%
Våra kunder efterfrågar i allt större utsträckning veganska produkter helt fria från animaliska råvaror. De senaste tre åren har vi lagt ner mycket arbete på att se över alla våra produkter för att minska det animaliska innehållet och öka andelen vegetabiliska ingredienser.
69%
Våra nya burkar är mycket snyggare än tidigare, men framförallt så har vi optimerat fyllnadsgraden såatt vi slipper frakta onödig luft. 2021 var fyllnadsgraden 65% – 2022 landade vi på 69%. Samtidigt behöver burken vara tillräckligt stor för att möta andra lagkrav, så det är en ekvation som inte är helt enkel.
100%
All vår el är 100% förnyelsebar och vi köper den från vårt lokala energibolag. Vi ser även till att återvända kartonger från våra tillverkare när vi skickar produkterna vidare till våra kunder
Listningsbild
1

Närmare produktion

2022 var året då vi tog steget att flyttade lejonparten av vår produktion från USA till Skandinavien. Att flytta produktionen närmare ger kortare transporter till vår huvudmarknad här i Skandinavien. Vi siktar på fler kraftfulla och närproducerade tillskott åt våra kunder!

2

2300 burkar räddade

Genom vårt initiativ "Save a pill" räddade vi 2300 burkar från att bli kasserade. Vi märkte att våra kunder gärna vill få möjligheten att välja burkar med skavanker eller kort datum. Därför lanserade vi "Save a pill" i vår egna kanal. Något som blivit otroligt uppskattat från både våra kunder och oss.

3

185 000 test genomförda

Vi har tagit fram ett behovstest för att hjälpa våra kunder veta vilka kosttillskott de ska äta. Det är en viktig del i vårt hållbarhetsarbete. Det är varken bra för den enskilda individen eller planeten att vi konsumerar sådant som egentligen inte behövs.

7 år
Våra nya burkar är tillverkade i återvunnen PET. Varför har vi då plastburkar? Jo, för att plast är otroligt bra för att förvara vår typ av innehåll. Vi hoppas förstås att våra kunder ser till att burken återvinns igen. Burkarna av Recycled PET (RPET) har vid studier bevisat att de är stabila, dvs i nyskick, i 7 år. Så de är alldeles för fina att använda bara en gång. Refill passar dem perfekt.
8 st
Under 2022 lanserade vi 8 av våra befintliga produkter som refill. Tanken var att vi skulle börja i egen kanal och göra det enkelt och attraktivt för våra kunder att bara fylla på burken de har hemma. Snabbt fick vi förfrågan från våra återförsäljare som gärna ville ha våra refiller i deras butiker också. Spara den fina burken och fyll på från en refillpåse istället!
1 ställe
Om vi lyckas få ut alla våra produkter som refill kan vi säkerställa att nästan alla paket från oss skickas till ett ställe, rakt hem till din brevlåda tillsammans med den vanliga posten. Om det inte är så att du hellre vill hämta upp hos ombud såklart! De små refillpåsarna gör nämligen att det blir ännu mindre paket som en enklare att frakta ut till er kunder.
Inspirationsbild

Refill - 59 refillpåsar vs 1 burk

Mätt i volym så går det 59 refillpåsar på varje burk C-Vitamin Komplex som återvinns. Detta innebär stora minskningar i transport för återvinningsföretagen samt för dig som privatperson.

Vi håller fortfarande på och finjusterar allt vad gäller logistik, transport och fördelning mellan burk och refill av produkterna. Så snart vi hittat balansen kommer vi kika på att ta fram ännu fler av våra produkter som refill.

Se alla våra refill här

Join the support club

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 50 SEK att handla för!

  • Ta del av nyheter
  • Inspiration och expertens tips
  • Guider för välmående
  • Speciella erbjudanden

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Sociala medier
Copyright © 2024, Great Earth Scandinavia AB.
logotype medlem i svensk egenvårdlogotype certifierad för self care