Säker betalning – Snabb leverans – Fri frakt från 300kr

Great earth-logga

Save a pill - nytänkande för att minska svinn

Artikelbild

Alla produktbolag har viss kassation av produkter på grund av etiketter som sitter snett eller förpackningar som har hamnat i kläm under transport. Så även vi och med innehållet fortfarande i perfekt skick så ville vi hitta en lösning för att slippa kassera dessa produkter. Ur detta sprang hållbarhetsinnovationen ”Save A Pill”.

 

Innovation från andra branscher

Vi har märkt att många konsumenter vill få möjligheten att vara delaktig i att välja produkter med skavanker. Det är allt vanligare att vi ser det hos andra branscher också. Visst har vi väl sett att det går att köpa mjölk med kort datum till ett lägre pris i många matvarubutiker idag. Detta är en utveckling vi gillar!
Inspirationen till ”Save A Pill” kommer från hur andra branscher jobbar med att minska kasserade produkter genom att sätta ett bättre pris samt tydlig kommunikation. På så sätt blir det enklare för konsumenterna att kunna välja dessa produkter istället. Eftersom vi har en produkt där innehållet är garanterat perfekt även om förpackningen inte är det så är detta en modell som fungerar bra för oss.

2300 burkar räddade

Under 2022 har olika anledningar lett till att vissa produkter riskerat att kasseras. Det beror på allt ifrån att produktförpackningar blivit skadade under transport. Att vi gjort ändringar av produkter och därför behöver få ut de sista som finns kvar innan byte. Till att vissa produkter börjar närma sig sitt utgångsdatum. Egentligen inte några konstigheter alls. I och med "Save a pill" lyckades vi rädda 2300 burkar som kom ut till er som slutkunder och kom till användning istället för att slängas.

Självklart är målet att vi inte ska behöva kassera produkter alls, dock är det omöjligt idag att det till 100% inte blir några bucklor på burkarna i samband med till exempel frakt. Eller att veta i förhand exakt hur många tusentals burkar per vecka vi kommer sälja av precis alla våra produkter.

En del av vårt hållbarhetsarbete

Varför tjatar vi så mycket om "Save a pill" då? Jo för det är en del av det  hållbarhetsarbete vi bedriver dagligen. Och det är viktigt för oss. Kanske lyckas vi få någon mer kund att välja något från "Save a pill" och på så sätt räddar vi ännu en burk. Det är faktiskt väldigt roligt att försöka komma på nya, enkla och fördelaktiga aktiviteter som är bra för dig, för oss och för planeten.

Till "Save a pill"

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

Join the support club

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 50 SEK att handla för!

  • Ta del av nyheter
  • Inspiration och expertens tips
  • Guider för välmående
  • Speciella erbjudanden

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Sociala medier
Copyright © 2024, Great Earth Scandinavia AB.
logotype medlem i svensk egenvårdlogotype certifierad för self care