Säker betalning – Snabb leverans – Fri frakt från 300kr

Great earth-logga

Vårt jobb mot att vara bäst i klassen

Artikelbild

Att vara ett produktföretag som jobbar med kosttillskott och hälsa generellt kommer med sina utmaningar. Vitaminer och mineraler kan framställas på många sätt och när det kommer till produktion, val av råvaror, frakt, logistik och säkerhet finns det många val att ta. Vi försöker hela tiden jobba mot att ligga i framkant samt göra de val som känns bäst i magen för oss.

 

Vi ställer krav på våra leverantörer

Vi är inte bara petnoga med vår egen kvalitet och säkerhet. För lika hårda som vi är mot oss själva är vi mot våra leverantörer. Därför samarbetar vi uteslutande med leverantörer som följer en så kallad Good Manufacturing Practice (god tillverkningssed,
engelsk förkortning GMP). GMP är ett omfattande regelverk som styr tillverkning och paketering av livsmedel, hälsokost och läkemedel. I kvalitetsstämpeln ingår regler om produktionspersonalens utbildning och ansvarsförhållanden. När produkter tillverkas med GMP-standard måste varenda tillverkad sats analyseras av en person med särskilda kvalifikationer. Om något fel skulle uppstå under produktionen måste det även utredas enligt ett särskilt system kallat Corrective and Prevention Action.

Vi följer internationella föreskrifter och är certifierade

För att produkter ska godkännas för internationell försäljning och konsumtion måste de följa USA:s livsmedels- och läkemedelsmyndighet och deras kvalitetsföreskrifter. Alla våra produktionspartners följer dessa lokala kvalitetsföreskrifter, vilka är jämställda med den internationella kvalitetsstandarden ISO 13485.

Vi är ivriga påhejare av certifieringar och är certifierade enligt CFSC. Det enda tråkiga med dem är deras trista förkortningar som aldrig blir bra i skrift. Det är inte så mycket att göra åt saken, så låt oss presentera CFSC som är en förkortning för (Certified for self-care). Ett system framtaget av den oberoende branschorganisationen Svensk Egenvård. CFSC är den enda unikt anpassade certifieringen för producenter och leverantörer av kosttillskott och sport- och viktminskningsprodukter i Sverige. För att få certifieringen granskas företaget noggrant av en oberoende part. Den oberoende parten går igenom hur väl man följer branschriktlinjer, myndighetskrav och en lång lista av erkända livsmedelsstandarder. Exempel på sådana riktlinjer är ISO 22000, ISO 9001, BRC (Global standard för livsmedelssäkerhet) samt International Food Standard IFS. En ytterligare fördel med CFSC är att det är en tidsbegränsad certifiering. De företag som har certifierats granskas årligen och en förnyelse av certifikatet krävs vart tredje år.

 

 

Vi arbetar enligt HACCP

När det kommer till kvalitet tror vi på att ha både hängslen och livrem. Det kan helt enkelt inte bli för mycket. Därför jobbar vi enligt HACCP som har utarbetats av FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation. Denna förkortning står för Hazard Analysis and Critical Control Points (på svenska riskanalys och kritiska styrpunkter.) Syftet med denna metod är att minimera risken för att kvalitetsbrister uppkommer under produktionsprocessen. HACCP är en standardiserad arbetsmetod som beskriver hur man kartlägger, bedömer och kontrollerar potentiella risker i livsmedelsproduktionen. Arbetsmetoden är utvecklad med målet att livsmedel och produkter alltid ska vara helt säkra för konsumenten.

 

Läs mer om vårt arbete här

Join the support club

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 50 SEK att handla för!

  • Ta del av nyheter
  • Inspiration och expertens tips
  • Guider för välmående
  • Speciella erbjudanden

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Sociala medier
Copyright © 2024, Great Earth Scandinavia AB.
logotype medlem i svensk egenvårdlogotype certifierad för self care