Säker betalning – Snabb leverans – Fri frakt från 300kr

Great earth-logga

Sol, sol och mera sol!

Artikelbild

Solen ger oss både energi, glädje och liv. Den går ingen obemärkt förbi. Vi har alla vår relation till solens varma strålar. Känner ni? Man blir liksom varm i hela kroppen bara vid tanken av solen. Det skapar en reaktion inom oss, positiv hos de flesta, axlarna sjunker och vi blir glada. Kanske kastas vi tillbaka till ett härligt minne.

Vi har varit fascinerade av solen sedan jordens skapelse. Och utan solen, inget liv. Den är som en stor ouppnåelig juvel, som betyder så mycket för så många och för allt liv. I olika kulturer, dyrkas solen genom ritualer och riter. Den har fått olika namn, med olika innebörd. Solen är motpolen till månen. Liksom yin och yang. Eller ljus och mörker. Den är med och skapar balans för oss på så många sätt.

Här uppe i den norra delen av jordklotet har vi en alldeles egen relation till denna juvel. Även om solen alltid är lika underbar, skiljer sig känslan genom säsongerna. Föreställ dig en promenad nu när höstlöven börjat falla, luften känns krispig, dofterna har förändrats, färgerna skiftar från grönt till gult, rött och orange. Solens strålar omfamnar naturen och gör den redo för att vila och gå i ide. De energirika löven faller till marken för att göra gott i jorden för insekter men också för att ladda inför våren, då det är dags, att med solens hjälp, åter igen skapa liv och grönska.

Ni vet känslan när vi nordbor åker söderut, eller tar semester på annat håll, och vi äntligen får sätta näsan mot solen och känna värmen från strålarna. De värmer inte bara vår kropp, utan hela vår själ. Vi mår bra. Vi blir glada. Vi får energi. Vi vet också att solen, som skapar D-vitamin i kroppen är helt livsnödvändigt för vår hälsa. Det bibehåller bland annat vårt immunsystems normala funktion.

Solen ger även energi till maten vi äter. Det kan ju kännas självklart att gå till affären och köpa frukt och grönt. Men i skapandet av de goda frukterna och grönsakerna spelar solen en nyckelroll. Saker som vi kanske ibland bara tar för givet. Omfamna dagen. Le mot solen och visa tacksamhet mot det lilla.

Ta hand om dig.

 

Join the support club

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 50 SEK att handla för!

  • Ta del av nyheter
  • Inspiration och expertens tips
  • Guider för välmående
  • Speciella erbjudanden

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Sociala medier
Copyright © 2024, Great Earth Scandinavia AB.
logotype medlem i svensk egenvårdlogotype certifierad för self care