Säker betalning – Snabb leverans – Fri frakt från 300kr

Great earth-logga

Så prioriterar du ditt välmående i en stressig vardag

Artikelbild

Hur balanserar du egentligen en hektisk vardag och ditt eget välmående? Hur hinner du med att äta bra, träna, ha tid för hobbys, spendera tid med familjen och samtidigt rodda alla vardagsmåsten? Vi har pratat med Anno Eriksson och vad hennes hemlighet är för att balansera välmående i en stressig vardag.

Förutom att vara trebarnsmamma, fru och hundägare är Anno grundaren av företaget Shape U Up, som hjälper individer med träningsprogram och kostrådgivning. Hon har även nyligen startat klädmärket WearBalance, som erbjuder snygga och funktionella träningskläder. Mitt i allt stök har Anno hittat en bra balans kring att prioritera både välmående och hälsa, trots en hektisk vardag.

 

Om Shape U Up

Anno startade företaget Shape U Up med en vision om att göra det enkelt att jobba för en hållbar och stark kropp på hemmaplan. Visionen har växt och grott till ett team på tre kvinnor som idag coachar en stor variation av människor på sin väg mot balans, där livet får ske samtidigt som man jobbar för sin hälsa. I dagsläget erbjuder de både träningsprogram och kostschema som är skräddarsytt efter varje individs behov.

Kosttillskott en del av en välmående vardag

De senaste 20 åren har kosttillskott varit en självklar del av Annos vardag. Främst har magnesium, B-vitamin, D-vitamin och mjölksyrabakterier varit aktuellt.
“I perioder har jag även tagit tillskott som är något uppiggande då jag haft barn som inte sovit bra”, berättar Anno. “Och efter barnen har min PMDS blivit värre så min bästa vän är nog Meno Balance. Sen tar jag även kollagen i perioder, men det har blivit mer regelbundet sen jag närmade mig 40.”

Kost, motion och sömn är A och O

Att äta en näringsrik kost, prioritera sömn och rörelse är A och O enligt Anno för att balansera välmåendet i vardagen. Även om det kan kännas svåråtkomligt i en hektisk vardag, finns det små medel att ta till för att prioritera ditt välmående.

Annos tips för mer välmående i vardagen

1.Försök ha en dygnsrytm som ser ungefär likadan ut, vi går ofta upp ungefär samma tid så försök krypa ner i sängen samma tid.

2.Ha inte med mobilen till sängen för att minska risken att fem minuters scrollning blir till trettio minuter.

3.Räkna ut hur många timmar du behöver sova, och plussa på cirka 30 minuter kring läggdags, så inte nedvarvningen snor tid från sömnen.

4.Addera istället för att ta bort från tallriken. Lägg till mer grönt i dina måltider och prioritera näringsrik kost, så du blir både mätt och nöjd.

5.Lär dig skilja på ett sug från kroppen eller knoppen, är det ett sug från kroppen har du förmodligen ätit för lite och är det från knoppen behöver du jobba med att bryta vanor och mönster.

6.Sätt rimliga krav på din träning. Om du inte rör på dig speciellt mycket nu, sätt realistiska förutsättningar för att du ska kunna underhålla vanan långsiktigt.

7.Utnyttja den gratishjälp som finns. Avvara 20 minuter för ett träningspass på youtube, eller ladda ner en app som kan tipsa dig om enkla övningar.

 

Join the support club

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 50 SEK att handla för!

  • Ta del av nyheter
  • Inspiration och expertens tips
  • Guider för välmående
  • Speciella erbjudanden

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Sociala medier
Copyright © 2024, Great Earth Scandinavia AB.
logotype medlem i svensk egenvårdlogotype certifierad för self care