Vi alla åldras – men inte på samma villkor. För kvinnor kan åldrandet komma med en mängd olika bieffekter, både fysiska och psykologiska – alltifrån svettningar och sömnproblem till hjärndimma, ökad ångest, nedstämdhet. Och ofta kommer dessa besvär i en fas i livet då man kanske inte är helt beredd. Vi pratar om Klimakteriet.
Vi tycker att det är dags att ta itu med klimakteriet, och framförallt vad man kan göra för att slippa klimakteriebesvär – för det är egentligen inte jättekrångligt. Det handlar om att kroppen förbereder sig för en ny fas i livet där den kan behöva support. Därför har vi har tagit fram några näringstillskott som ska ge dig styrka på den resan – för att göra den så behaglig som möjligt. Här hittar du alla tillskott som är bra vid olika besvär.
Monika Björn är vår guru när det kommer till klimakteriet, hon har mycket på sitt CV: Klimakterieaktivist, idrotts- och beteendevetare, personlig tränare, föreläsare, författare, yogainstruktör, utbildare inom hälsa och träning.
Vi har lärt oss massor från henne och här nedanför har vi samlat tips och information som vi vill dela vidare till er!
Under arbetet med min bok “Stark Genom Klimakteriet” läste jag på om kosttillskott och samspelet mellan hormoner, signalsubstanser och vilka vitaminer och mineraler det ofta blir brist på under klimakteriet. Jag åt redan en välbalanserad kost. Utan att följa någon speciell diet var jag sedan flera år allätare och drack väldigt lite kaffe eller alkohol. Jag tränade regelbundet och varierat. Tillslut fastnade jag för en kosttillskott cocktail som bestod av produkterna i detta paket!
För att kunskap är makt. Utan kunskap om klimakteriet är det i stort sett omöjligt att: A) veta vad som är symptom B) hjälpa sig själv på bästa sätt. Utifrån din kunskap kan du sedan göra dina egna val som fungerar för dig.
Sluta bita ihop! Klimakteriet är en fas som vanligtvis pågår i flera års tid. Hitta en uppdaterad och kunnig läkare/gynekolog som kan hjälpa dig. Ge dig inte tills du får förväntad hjälp.
Se över vilka livsstilsfaktorer du kan påverka. Tex kost, sömn, träning, daglig rörelse, återhämtning/vila och kosttillskott.
Styrketräning två till tre gånger i veckan kan bidra till att minska klimakteriebesvär. En studie vid Linköpings universitet har tittat på sambandet mellan styrketräning och besvär som vallningar och svettningar hos kvinnor i klimakteriet och resultaten var goda – besvären minskade med hela 44 procent. Detta skriver Kurera om i sin artikel.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 15% på ditt första köp! Sen kan du ta del av spännande nyheter, sköna tips och speciella erbjudanden.
So, don’t be a stranger, friend!
Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.