Säker betalning – Snabb leverans – Fri frakt från 300kr

Great earth-logga

Behöver barn verkligen äta tillskott?

Artikelbild

Att äta tillskott eller inte äta tillskott, det är frågan. För många kan tillskott kännas som ett onödigt supplement hos barn, som ofta är tråkigt och som kanske inte ger så mycket egentligen. Men faktumet är att tillskott för barn både är viktiga och nödvändiga, för att säkerställa att de små får i sig det dagliga behovet av viktiga vitaminer och mineraler.

Bidrar till en välbalanserad kost

En välbalanserad och näringsrik kost är avgörande för ett barns hälsa och utveckling. Genom att ge dem de nödvändiga näringsämnena kan de växa och frodas på bästa sätt. Ibland kan det dock vara utmanande att säkerställa att barn får i sig alla de näringsämnen de behöver enbart genom kosten. Vi känner ju säkert alla till de stunder där de små liven vägrar äta något annat än makaroner, vilket i sig inte är speciellt näringsrikt (men däremot väldigt gott). Därför kan kompletterande tillskott vara ett värdefullt verktyg för att säkerställa att barnen får i sig det de behöver för att växa sig stora och starka.

Perioder med snabb tillväxt och utveckling

Under perioder med snabb tillväxt och utveckling, som spädbarnsåren och tonåren, har barn ett ökat näringsbehov. Deras kroppar behöver extra energi och näringsämnen för att stödja den fysiska tillväxten, hjärnutvecklingen och andra viktiga funktioner. Tillskott av vitaminer och mineraler kan vara en viktig komplettering för att möta de ökade näringskraven under dessa perioder. Bland annat är Omega 3 viktigt i denna ålder för att bidra till både hjärta och hjärna!

Kräsna ätvanor och selektiva ätare

Många föräldrar kämpar med kräsna ätare eller selektiva ätvanor hos sina barn. Ena dagen är det bara gul mat som gäller, och andra funkar ingenting, oavsett vad det är. Detta kan göra det svårt att säkerställa att barnet får i sig alla nödvändiga näringsämnen genom kosten ensam. Tillskott kan då vara ett sätt att fylla i eventuella luckor och ge barnet de nödvändiga vitaminerna och mineralerna som de kanske inte får tillräckligt av från den vanliga kosten. För att göra det kul och gott att få i sig viktiga näringsämnen, är våra Yummies tuggbara och kommer i fyra olika smaker!

Vegetarisk eller vegansk kost

Om ett barn följer en vegetarisk eller vegansk kost kan det vara svårare att få i sig vissa näringsämnen som normalt finns i animaliska produkter. Till exempel kan B12-vitamin och omega-3-fettsyror vara utmanande att få tillräckligt av i en helt växtbaserad kost. Tillskott kan då vara enkla och pålitliga sätt att säkerställa att barnet får alla de näringsämnen de behöver för sin tillväxt och utveckling.

Allergier eller intoleranser

Barn som lider av livsmedelsallergier eller intoleranser kan vara mer benägna att ha brister på vissa näringsämnen. Till exempel kan barn med laktosintolerans ha svårt att få i sig tillräckligt med kalcium från mejeriprodukter. I sådana fall kan tillskott vara en säker väg att få i sig de nödvändiga näringsämnena utan att oroa sig för reaktioner på allergener.

Mindre vitaminer och mineraler i mat naturligt

På grund av hur vårt jordbruk ser ut så har halten av vitaminer och mineraler i vår kost minskat med åren. Faktum är att det var tre gånger så mycket vitaminer i morötter för femtio år sedan, än vad det är nu. Därför kan det, trots att man äter en balanserad kost, vara svårt att få i sig sitt dagliga behov av vitaminer och mineraler. Därför kan tillskott för både stora och små vara en bra idé!

Join the support club

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 50 SEK att handla för!

  • Ta del av nyheter
  • Inspiration och expertens tips
  • Guider för välmående
  • Speciella erbjudanden

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Sociala medier
Copyright © 2024, Great Earth Scandinavia AB.
logotype medlem i svensk egenvårdlogotype certifierad för self care