Säker betalning – Snabb leverans – Fri frakt från 300kr

Great earth-logga

Därför bör du komplettera ditt barns kost med vitamingummies

Artikelbild

Barns hälsa och välbefinnande är av yttersta vikt för föräldrar, och en balanserad kost är avgörande för deras tillväxt och utveckling. Ibland kan det dock vara utmanande att säkerställa att barnen får alla nödvändiga näringsämnen enbart genom kosten. Det är här tillskott kan spela en viktig roll genom att erbjuda kompletterande näring och hjälpa till att täcka eventuella brister. I denna artikel ska vi utforska några av anledningarna till varför det kan vara bra att ge barn tillskott.

Täcker det dagliga behovet av vitaminer och mineraler

Trots våra bästa ansträngningar att ge en näringsrik kost kan vissa barn ha svårt att få i sig tillräckligt med vissa vitaminer och mineraler. Kräsenhet, allergier eller intoleranser mot vissa livsmedel kan begränsa deras intag av viktiga vitaminer och mineraler. Vid dessa tillfällen kan tillskott säkerställa att barnen får alla essentiella näringsämnen de behöver för att växa sig stora och starka.

Perioder av snabb tillväxt

Under perioder av snabb tillväxt, såsom i spädbarns- och tonårsåldern, ökar barns behov av näringsämnen betydligt. Deras kroppar använder mer energi och byggmaterial för att stödja den snabba utvecklingen. Tillskott kan vara särskilt användbara under dessa perioder för att säkerställa att barnen får tillräckligt med näringsämnen för att möta deras ökade behov.

Om ni äter vego

Barn som följer vegetariska eller veganska dieter kan vara i riskzonen för brist på vissa näringsämnen, som till exempel vitamin B12, järn och kalcium som främst finns i animaliska produkter. Tillskott kan vara ett bra sätt att säkerställa att dessa barn får alla nödvändiga näringsämnen för deras tillväxt och hälsa.

Begränsade soltimmar

Vitamin D är avgörande för att stödja kroppens förmåga att absorbera kalcium och främja benhälsa. För barn som inte får tillräckligt med sol (vilket är en viktig källa till vitamin D) på grund av klimat eller begränsade utomhusaktiviteter, kan tillskott vara en effektiv lösning för att möta deras behov av detta viktiga vitamin. Exempelvis finns vår D-vitamin Kids som tillgodoser barns dagliga behov av D-vitamin.

Bidrar till immunförsvaret

I vissa situationer, som under den fruktade vabbruari eller när barnet är omgiven av sjuka kamrater, kan tillskott av vitamin C och zink bidra till immunsystemet och se till att de har vad det behöver för att må som bäst.

Sport och aktiviteter

Barn som är mycket aktiva eller deltar i idrott kan ha ett ökat behov av vissa näringsämnen för att stödja sin energiomsättning och återhämtning efter träning. Ju mer lek och bus som sker under dagen, desto bättre är det att se till att ditt barns kropp och muskler får vad den behöver för att kunna återhämta sig.

 

Join the support club

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 50 SEK att handla för!

  • Ta del av nyheter
  • Inspiration och expertens tips
  • Guider för välmående
  • Speciella erbjudanden

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Sociala medier
Copyright © 2024, Great Earth Scandinavia AB.
logotype medlem i svensk egenvårdlogotype certifierad för self care