Säker betalning – Snabb leverans – Fri frakt från 300kr

Great earth-logga

Den stora guiden till fördelarna med K-Vitamin

Artikelbild

Upptäck kraften med K-Vitamin och hur det kan bidra till att upprätthålla din allmänna hälsa. Lär dig fördelarna med att ta ett Vitamin K-tillskott och hur det kan hjälpa dig att uppnå en hälsosam livsstil.

Vitamin K, även känt som "koagulationsvitaminet", är ett viktigt näringsämne som spelar en avgörande roll för blodkoagulationen och benhälsan. Denna vitamin finns naturligt i livsmedel som gröna bladgrönsaker, fermenterade livsmedel och animaliska produkter. 

Hur kan K-vitamin hjälpa din hälsa

 • K-vitamin bidrar till att bibehålla bentäthet och benstyrka genom att hjälpa till med produktionen av osteokalcin, ett protein som är viktigt för benbildning.
 • Bidrar till normal blodkoagulation
 • Viktig för levern där K-vitaminet snabbt tas upp från blodet och aktiverar proteiner som bidrar till normal blodlevring

Vitamin K:s olika former

K-vitamin finns i två former, K1 och K2, och de har olika funktioner i kroppen. K1 finns främst i gröna bladgrönsaker, medan K2 finns i fermenterade livsmedel och animaliska produkter. Även om det är möjligt att få i sig tillräckligt med K-vitamin genom kosten kan tillskott vara nödvändigt för personer som har K-vitaminbrist eller har svårt att absorbera K-vitamin från maten.

Vitamin K-tillskott

Vitamin K är ett viktigt näringsämne som spelar en viktig roll för blodkoagulation och benhälsa. Även om K-vitamin finns i många livsmedel kan vissa personer ha nytta av att ta ett K-vitamintillskott för att upprätthålla hälsosamma nivåer av detta näringsämne i kroppen. Alla vitamin K-tillskott är dock inte lika bra. 

Leta efter kosttillskott som innehåller K2-vitamin i form av MK-7, vilket är den mest biotillgängliga och effektiva formen av K-vitamin. K2-vitamin i form av MK-7 absorberas och utnyttjas lättare av kroppen. 

Varför är K-vitamin viktigt?

K-vitamin är en grupp fettlösliga vitaminer som spelar en viktig roll för blodkoagulation, benomsättning och reglering av kalciumnivåerna i våra kroppar. Här finns några detaljerade fördelar och fakta om vitamin K:

 • Blodkoagulation: Vitamin K hjälper till med blodkoagulationen, vilket är viktigt för sårläkning.
 • Livsmedelskällor: Vitamin K finns naturligt i bladgrönsaker, broccoli, brysselkål och fermenterade livsmedel.
 • Kosttillskott: Kosttillskott kan hjälpa individer att uppnå normala nivåer av vitamin K
 • Dosering: Det rekommenderade dagliga intaget av K-vitamin skiljer sig åt för män och kvinnor, med 90 mcg/dag för kvinnor och 120 mcg/dag för män.

 

Join the support club

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 50 SEK att handla för!

 • Ta del av nyheter
 • Inspiration och expertens tips
 • Guider för välmående
 • Speciella erbjudanden

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Sociala medier
Copyright © 2024, Great Earth Scandinavia AB.
logotype medlem i svensk egenvårdlogotype certifierad för self care