Säker betalning – Snabb leverans – Fri frakt från 300kr

Great earth-logga

Ett sjuhelsikes Magnesium

Artikelbild

Våra sju magnesiumformer

Vår Magnesium innehåller Magnesiumoxid

Fungerar bland annat för kramp, oro och muskelspänningar. Används av vissa främst för att få psykologisk effekt då den upplevs som lugnande. Magnesiumoxid används ofta för att lindra matsmältningsbesvär som halsbränna och förstoppning. Magnesiumoxid har ett oförtjänt dåligt rykte på grund av sin låga biotillgänglighet på endast fyra procent, men det är viktigt att skilja på fria och bundna mineraler, vilket gör skillnad för upptaget. I magnesiumoxid är biotillgängligheten visserligen låg men fritt magnesium är väldigt högt, vilket gör att det ändå får bra effekt.

Vår Magnesium innehåller Magnesiumcitrat

Citrat har en låg koncentration magnesium men en biotillgänglighet på 90 procent. Är bra mot till exempel förstoppning. Magnesiumcitrat är en av de mest populära formerna i magnesiumtillskott och absorberas lätt av kroppen. Det är en form som tolereras väl och som har mycket hög biotillgänglighet och rekommenderas till personer som behöver öka sina magnesiumnivåer snabbt. Det har en milt laxerande effekt.

Vår Magnesium innehåller Magnesiummalat

Magnesiummalat hjälper bland annat mot trötthet, är involverat i ATP-syntesen, det vill säga energikonvertering, samt i energiproduktion. Har hög löslighet. Magnesiummalat absorberas lätt och har mindre laxerande effekt än andra former. Det kan även vara en bra form vid träning och allmän trötthet, då den har fördelar för energiproduktion.

 

Vår Magnesium innehåller Magnesiumbisglycinat

Är ett stabilt magnesium som är bra för att återställa magnesiumnivåerna om man har haft brist under lång tid. Ger även muskelavslappning och bättre sömn. Magnesiumglycinat är en form som tolereras mycket väl och som har mycket hög biotillgänglighet. Den formen tas ofta för att påverka sömnen positivt.

En magnesiumform som kännetecknas av att vara mycket magvänlig, ha hög absorptionsförmåga samt ha en lugnande effekt då aminosyran glycin, som är bunden till magnesiumet, agerar som en lugnande signalsubstans i kroppen.

Vår Magnesium innehåller Magnesiumsuccinat

Magnesiumsuccinat är en form som har bra biotillgänglighet. Bra form av magnesium för avslappning och god sömn. Magnesiumsuccinat är magnesium kelaterat till bärnstenssyra. Denna förening ger en av de högsta mängderna elementärt magnesium samtidigt som den förser kroppen med en komponent i citronsyracykeln, som inte bara spelar en roll i energiproduktionen, utan också är involverad i återuppbyggnaden av muskelfibrer och nervändar.

Vår Magnesium innehåller Magnesiumglukonat

Magnesiumglukonat är en form som kan användas för att förebygga och höja låga mängder magnesium i blodet.

Enligt en studie visade magnesiumglukonat den högsta nivån av biotillgänglighet av något magnesiumsalt, även om alla de 10 studerade salterna ökade magnesiumnivåerna avsevärt.

Vår Magnesium innehåller Magnesiumaskorbat

Magnesiumaskorbat är en buffrad (icke sur) form av vitamin C och en källa till mineralet magnesium. Det är ett naturligt neutralt salt som är betydligt skonsammare för magen eftersom det är mindre irriterande och ger bättre absorption av både C-vitamin och magnesium. Både C-vitamin och magnesium har betydelse vid stress och starka påfrestningar och behövs för ett fungerande immunförsvar. Magnesiumaskorbat ger på ett enkelt sätt båda dessa viktiga näringsämnen.

 

Summering

Nu när du har läst ända hit så vet du vilken sorts magnesium du skall välja utifrån vilket behov du har som individ. Alternativt så tar du Great Earths Magnesium så slipper du välja.

Join the support club

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 50 SEK att handla för!

  • Ta del av nyheter
  • Inspiration och expertens tips
  • Guider för välmående
  • Speciella erbjudanden

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Sociala medier
Copyright © 2024, Great Earth Scandinavia AB.
logotype medlem i svensk egenvårdlogotype certifierad för self care