Säker betalning – Snabb leverans – Fri frakt från 300kr

Great earth-logga

Effektiv styrketräning under graviditeten - Great Earth

Artikelbild

Träning under graviditet: Minska risken för komplikationer och optimera din hälsa

Att träna när du är gravid har många positiva effekter för hälsan. Bland annat ger träning dig minskad oro och trötthet, ökad självkänsla och livskvalitet. Träningen har även positiv påverkan på blodsocker och hjärtfrekvens. Visste du att träning under graviditeten kan minska risken för graviditetskomplikationer?

Håll igång och må bra - Säker och effektiv träning för gravida

Håller du igång träningen under graviditet är det väldigt mycket lättare att komma igång med träningen igen efter förlossningen och när det gått några veckor. Rörelse ökar kroppens förmåga att återfå sin styrka och funktion efter graviditeten och förlossningen. Ett bra mind-set när du är gravid är att du ska underhålla din kropp och upprätthålla din träning snarare än att du ska slå personbästa såklart. Jag tränade styrketräning under hela min senaste graviditet och var på gymmet dagen innan bebisen föddes. Jag hade som en liten målbild att jag skulle åka direkt från gymmet till BB men då blev det inte, och tur var kanske det. Viktigt är såklart att man utgår från sig själv och dagsform. Låt ingen annan påverka dig på hur du ska träna. Mår du illa och är trött, håll dig till lågintensiva styrkeövningar medan är du pigg och känner dig stark, passa på att köra lite mer högintensivt och tungt. Dagsformen avgör. Viktigaste är att du gör något än inget. All rörelse räknas!

All typ av träning räknas!

Jag hör ofta hos gravida och nyblivna mammor som vill börja träna och komma igång är att de känner en rädsla och osäkerhet för rörelse i samband med sin graviditet eller efter födseln. Det är jätteviktigt att komma ihåg med rörelse för det läker kroppen och ger så många positiva fördelar. Känner du dig osäker så ta hjälp av en PT. PTn hjälper dig att hitta övningar som passar just dig och lägger upp träningen efter just dina förutsättningar.

 

Artikel skriven av Rebecca Toll: @stronger_by_rebecca

Join the support club

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 50 SEK att handla för!

  • Ta del av nyheter
  • Inspiration och expertens tips
  • Guider för välmående
  • Speciella erbjudanden

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Sociala medier
Copyright © 2024, Great Earth Scandinavia AB.
logotype medlem i svensk egenvårdlogotype certifierad för self care