Säker betalning – Snabb leverans – Fri frakt från 300kr

Great earth-logga

Hormoner och dess påverkan på sexlusten

Artikelbild

Hormoner spelar en avgörande roll när det kommer till vår sexuella hälsa och välbefinnande. Hormonbalansen i kroppen kan påverkas av en mängd olika faktorer, inklusive stress, kost, och ålder. Genom att förstå hur dessa hormoner interagerar, kan vi bättre förstå de skiftande nivåerna av sexuell lust.

Östrogen och testosteron: Balansen som avgör

Östrogen och testosteron, ofta associerade med könshormoner för kvinnor och män, spelar faktiskt en viktig roll för båda könen. En balanserad nivå av dessa hormoner är grundläggande för en sund sexuell aptit och prestation. Vi kommer att titta närmare på hur deras nivåer kan påverkas av livsstilsval och hur det i sin tur kan påverka vår sexuella hälsa.

Stress och dess påverkan på sexlivet

Stress, en allt vanligare följeslagare i våra liv, kan ha en betydande inverkan på vår sexlust. Vi kommer att utforska de komplexa sambanden mellan stresshormoner och sexuell aptit, samt erbjuda några praktiska tips för att hantera stress och främja en sund sexuell hälsa.

Ålderns påverkan på sexlusten

Åldern kan också spela en roll när det kommer till förändringar i sexuell lust. Vi kommer att undersöka hur hormonella förändringar över livet kan påverka vår sexuella hälsa och erbjuda råd för att upprätthålla en givande sexuell intimetet genom åren.

Tips för att främja hälsosam sexuell lust

Avslutningsvis kommer vi att dela några generella tips för att främja en hälsosam sexuell lust. Dessa inkluderar hälsosam kost, regelbunden motion, och kommunikation med din partner.

 

 

Join the support club

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 50 SEK att handla för!

  • Ta del av nyheter
  • Inspiration och expertens tips
  • Guider för välmående
  • Speciella erbjudanden

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Sociala medier
Copyright © 2024, Great Earth Scandinavia AB.
logotype medlem i svensk egenvårdlogotype certifierad för self care