Säker betalning – Snabb leverans – Fri frakt från 300kr

Great earth-logga

PMS - Din guide till lättnad och välmående

Artikelbild

Premenstruellt syndrom (PMS) är en samling fysiska och emotionella symptom som många kvinnor upplever några dagar innan menstruationen börjar. För vissa kvinnor kan PMS vara milt och lätthanterligt, medan det för andra kan vara mer utmanande och påverka dagliga aktiviteter. Här finns några tips för att hjälpa med de vanligaste PMS-symtomen.

 

Hantera sömn och humörförändringar

En av de mest kända aspekterna av PMS är humörförändringar. Många kvinnor upplever irritabilitet, ångest och nedstämdhet under denna tid. För att hantera dessa känslor kan regelbunden motion, avslappningsövningar som yoga eller meditation samt att upprätthålla hälsosamma sömnvanor vara till stor hjälp. Sömnmönster kan påverkas av PMS, och många kvinnor kan uppleva ökad trötthet. Att skapa en lugn och avslappnad sömnmiljö, undvika koffein och elektroniska enheter före sänggåendet samt upprätthålla en regelbunden sömnrutin kan hjälpa till att förbättra sömnen.

Känna sig bekväm i sin menskropp

Att känna sig bekväm i sin kropp när man har mens kan kännas svårt. Den upplevda svullnaden och vattenretention under PMS kan leda till obehag. Rekommendationen är att konsumera örter som maskros och pepparmynta, de har diuretiska egenskaper och hjälper till att lindra svullnad. Om det inte är magen så är det huvudet. Huvudvärk eller migrän är ett symptom som många upplever i samband med PMS. För att lindra dessa symptom kan man prova att applicera kyla eller värme på det drabbade området.

Att hantera PMS-symptom är som att lösa en rubiks kub som byter färg. Varje kvinna är unik, så det kan kräva lite experiment och anpassning för att hitta de mest effektiva strategierna. Att prata med en hälso- eller vårdprofessionell kan också ge ytterligare vägledning och stöd för att hantera PMS på ett optimalt sätt.

 

 

Join the support club

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 50 SEK att handla för!

  • Ta del av nyheter
  • Inspiration och expertens tips
  • Guider för välmående
  • Speciella erbjudanden

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Sociala medier
Copyright © 2024, Great Earth Scandinavia AB.
logotype medlem i svensk egenvårdlogotype certifierad för self care