Säker betalning – Snabb leverans – Fri frakt från 300kr

Great earth-logga

Så får du ditt barn att äta mer frukt och grönt

Artikelbild

Svårt att få ditt barn att äta tillräckligt med frukt och grönt för att få i sig viktiga vitaminer och mineraler? Oroa dig inte, du är inte ensam! Att se till att ditt barn får i sig vad det behöver för att växa och frodas är inte alltid enkelt. Ibland är det en kamp att bara få barnet att äta alls, och ibland är det bara snabbmakaroner som fungerar. We've all been there.
För att underlätta lite har vi samlat våra bästa tips för att få ditt barn att äta mer frukt och grönt, utan att det blir så mycket krångel. Att äta hälsosamt ska vara kul!

Det börjar med dig

Ditt barn gör som du gör, inte som du säger. Om du rynkar på näsan åt frukt och grönt, kommer ditt barn också göra det. Genom att sätta ett exempel med att äta mycket frukt och grönt, prata om vad du tycker är gott med det och varför det är viktigt, så kommer ditt barn att haka på tåget.

Gör grönsaker kul!

Grönsaker blir ofta något negativt när det kommer till att det är något man måste äta. Saker man måste göra är ju sällan kul. Prova därför att göra det roligt istället. Gör en buffé med massa frukt och grönt där ditt barn får vara med och förbereda. Servera grönsaker och frukt på samma sätt som du serverar efterrätt, som något att se framemot.

Göm grönsaker i maten

Om vi ska vara helt ärliga så behöver man ibland ta till lite fulknep. Oavsett hur mycket man konverserar, berättar och försöker göra det roligt, så har barn en egen vilja. För de gånger som det absolut tvärvägras att äta frukt och grönt, prova att gömma det i maten! Riv ner morötter i köttfärsen, blanda blomkålsris med vanligt ris, eller rosta grönsaker och gör en smarrig pastasås.

Involvera barnen

Om barnen själva får vara med och preppa grönsakerna till middagen eller frukten till mellis, blir det på en gång både roligare och mer spännande att äta sen! Skär frukten med kakformar och få roliga figurer, eller gör en tävling om vem som kan äta mest morotsstavar. Låt barnens fantasi få vara en del av grönsaksätandet och fokusera på upplevelsen snarare än att det måste ätas.

Komplettera med tillskott

Oavsett hur mycket du som förälder än försöker och hur många tips du än provar, så vet vi att det inte alltid är lätt. För att underlätta i vardagen har vi därför tagit fram fyra gummies för barn, som tillgodoser ett barns vitamin- och mineralbehov. Hos oss hittar du Probio Kids (för magen) Omega 3 Kids (För hjärna och syn) D-vitamin Kids (För immunförsvaret) och Multi Kids (För den dagliga dosen av vitaminer och mineraler).

Join the support club

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 50 SEK att handla för!

  • Ta del av nyheter
  • Inspiration och expertens tips
  • Guider för välmående
  • Speciella erbjudanden

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Sociala medier
Copyright © 2024, Great Earth Scandinavia AB.
logotype medlem i svensk egenvårdlogotype certifierad för self care