Säker betalning – Snabb leverans – Fri frakt från 300kr

Great earth-logga

Så påverkar tarmfloran ditt mående

Artikelbild

Hur stor roll spelar egentligen tarmfloran när det kommer till ditt välmående? Faktum är att den spelar en stor roll. Bland annat finns över 75% av ditt immunförsvar i tarmen. Med en glad tarmflora slipper du dessutom gasig och uppblåst mage, sura uppstötningar och andra magproblem.

Bli BFF med din mage

Att ta hand om tarmen är viktigt för många processer i kroppen, inte minst för immunförsvaret. Med en glad tarm får du även ett starkt immunförsvar. Tarmfloran består av flera miljoner goda bakterier av olika arter, och spelar roll i flera viktiga processer i kroppen. Bland annat fungerar den tillsammans med magens slemhinna som en skyddande barriär mellan tarmkanalen och blodomloppet. Tarmbakterierna producerar vitaminer och andra beståndsdelar som är viktiga för hormon- och nervsystemet.

5 sätt att hålla tarmen glad

1.Fyll på med goda bakterier. Genom att äta exempelvis mycket fermenterad mat, såsom surkål och kimchi fyller du på med mjölksyrabakterier, som tar död på oönskade bakterier, samt ökar upptaget av flera viktiga vitaminer och mineraler.

2.Ät mer prebiotiska fibrer. Prebiotiska fibrer är kostfibrer som agerar näring för de goda bakterierna i tarmen. Dessa hittar du i bland annat lök, vitlök, sparris och havre.

3.Ät grönsaker i regnbågens färger. Frukt, grönt och bär som är rika på färg innehåller även polyfenoler, vilket är antioxidanter. De agerar även näring till tarmens goda bakterier som sen bidrar till en smidigare matsmältning.

4.Motionera mera. Motion bidrar till tarmarnas arbetstempo och är även ett effektivt sätt att minska och hantera stress. Långvarig stress kan påverka tarmarna negativt. Därför kan en extra promenad eller ett träningspass då och då vara bra!

5.Ät tillskott med mjöksyrabakterier och matsmältningsenzymer. Om du har svårt att få i dig mjölksyrabakterier via kosten är ett tillskott ett bra alternativ. Exempelvis vår Dophilus 15 som innehåller 15 miljarder mjölksyrabakterier per kapsel. Produktionen av matsmältningsenzymer minskar även med åren. Därför kan det vara bra att tillsätta och hjälpa magen. Vi tipsar om vår Ergozyme och Vegan Enzymes!

 

Tillskott för magen

Join the support club

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 50 SEK att handla för!

  • Ta del av nyheter
  • Inspiration och expertens tips
  • Guider för välmående
  • Speciella erbjudanden

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Sociala medier
Copyright © 2024, Great Earth Scandinavia AB.
logotype medlem i svensk egenvårdlogotype certifierad för self care