Säker betalning – Snabb leverans – Fri frakt från 300kr

Great earth-logga

Träning och mental hälsa - hur det hänger ihop

Artikelbild

Rörelse för kropp och själ: Hur träning kan stärka din mentala hälsa

Att träna regelbundet är inte bara bra för din fysiska hälsa, det kan också ha en positiv inverkan på din mentala hälsa. Motion har visat sig minska stress, ångest och symtom på depression, förbättra humöret och öka energinivåerna. I den här artikeln tar vi en titt på hur träning och mental hälsa hänger ihop och ger dig tips på hur du kan komma igång med en träningsrutin som passar dig.

Hur motion påverkar din mentala hälsa:

 • Minskar stresshormoner: Motion frigör endorfiner, som har smärtlindrande och humörförbättrande effekter. Endorfiner kan motverka effekterna av stresshormoner som kortisol, vilket kan leda till en känsla av lugn och välbefinnande.
 • Ökar produktionen av nya hjärnceller: Motion stimulerar tillväxten av nya hjärnceller i hippocampus, en del av hjärnan som är ansvarig för humörreglering och minne. Detta kan leda till förbättrad kognitiv funktion och minskad risk för depression.
 • Förbättrar sömnkvaliteten: Regelbunden motion kan hjälpa dig att somna snabbare och sova djupare, vilket i sin tur kan förbättra ditt humör och energinivåer.
 • Ökar självförtroendet: Att uppnå träningsmål kan ge dig en känsla av stolthet och prestation, vilket kan leda till ökat självförtroende och självkänsla.

Tips för att komma igång med träning:

 • Börja smått: Det är inte nödvändigt att bli en maratonlöpare över en natt. Börja med korta, lättsamma träningspass och öka gradvis intensiteten och längden på dina pass över tid.
 • Hitta en aktivitet du gillar: Det finns otaliga olika träningsformer att välja mellan. Hitta en aktivitet som du tycker är rolig och motiverande, så att du ser fram emot att träna.
 • Sätt realistiska mål: Sätt mål som är utmanande men uppnåeliga. Att nå dina mål kan ge dig en känsla av tillfredsställelse och motivera dig att fortsätta träna.
 • Träna med en vän eller grupp: Att träna tillsammans med andra kan vara mer motiverande och roligt. Hitta en vän eller grupp att träna med eller anmäl dig till ett gruppträningspass.
 • Lyssna på din kropp: Det är viktigt att vila och återhämta sig efter träning. Lyssna på din kropp och ta pauser när du behöver det.

Förbättra ditt humör och din sömn med regelbunden motion

Att röra på dig regelbundet är inte bara bra för din fysiska hälsa, det kan också ha en positiv inverkan på din mentala hälsa. Motion har visat sig minska stress, ångest och symtom på depression, förbättra humöret och öka energinivåerna.

På Great Earth tror vi på att ta hand om både din fysiska och mentala hälsa. Vi erbjuder ett brett utbud av produkter som kan hjälpa dig att uppnå en optimal hälsa och välbefinnande. 

Join the support club

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 50 SEK att handla för!

 • Ta del av nyheter
 • Inspiration och expertens tips
 • Guider för välmående
 • Speciella erbjudanden

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Sociala medier
Copyright © 2024, Great Earth Scandinavia AB.
logotype medlem i svensk egenvårdlogotype certifierad för self care