Säker betalning – Snabb leverans – Fri frakt från 300kr

Great earth-logga

Upptäck prebiotika - fibrer för ditt inre mikrouniversum

Artikelbild

Välkommen till den färgglada världen av prebiotika - en osynlig hjälte som arbetar tyst för att främja hälsa och välbefinnande inom din kroppens inre mikrouniversum. Men vad är egentligen prebiotika, och vad är det bra för? Kom på en djupdykning och utforskar detta fascinerande ämne som får ditt inre ekosystem att blomstra!

 

Vad är prebiotika?

Prebiotika är en typ av fiber som inte smälts av kroppen utan istället når tjocktarmen, där det fungerar som näring för de goda bakterierna i din tarmflora. Medan probiotika är de goda bakterierna själva, så är prebiotika maten som håller dem friska och glada.

 

Fibrer för ditt inre mikrouniversum

Föreställ dig att din tarm är som en blomstrande trädgård, där miljarder små bakterier dansar runt och arbetar hårt för att hålla allt i balans. Prebiotika är som gödsel för den här trädgården, det ger näring åt de goda bakterierna och hjälper dem att trivas och må bra.

Men prebiotika gör mer än bara mat för dina tarmbakterier. Det hjälper också till att balansera tarmfloran, öka känsligheten för insulin, minska inflammation och stödja en hälsosam matsmältning. Det är som en mångsidig superhjälte som arbetar på flera fronter för att främja din övergripande hälsa.

 

Varför är prebiotika bra för dig?

Nu kanske frågan är: Varför ska man bry sig om prebiotika? Jo, förutom att det ger omedelbar näring till dina tarmbakterier och hjälper till att hålla din tarmflora i balans, har prebiotika också flera andra imponerande hälsofördelar:

 1. Bättre matsmältning: Prebiotika hjälper till att öka mängden goda bakterier i tarmen, vilket kan bidra till en mer effektiv matsmältning och minskad risken för förstoppning och andra matsmältningsbesvär.
 2. Stärkt immunförsvar: En hälsosam tarmflora är avgörande för ett starkt immunförsvar, och prebiotika hjälper till att stödja detta genom att främja tillväxten av goda bakterier som kan bekämpa skadliga patogener och infektioner.
 3. Bättre näringsupptag: Genom att stärka tarmbarriären och öka mångfalden av tarmbakterier kan prebiotika bidra till att förbättra kroppens förmåga att absorbera näringsämnen från maten vi äter.
 4. Minskad inflammation: Forskning har visat att prebiotika kan ha antiinflammatoriska effekter och bidra till att minska inflammation i tarmen och hela kroppen, vilket kan vara fördelaktigt för personer med inflammatoriska tillstånd som IBS eller Crohns sjukdom.

Hur får man i sig Prebiotika?

Nu när du vet hur fantastiskt prebiotika är för din hälsa, undrar du förmodligen hur du kan få mer av det i din kost. Lyckligtvis är prebiotika lätt att hitta och finns naturligt i en mängd olika livsmedel, inklusive:

 • Lök och vitlök
 • Sparris
 • Bananer
 • Havre
 • Korn
 • Bönor och linser

Prebiotika i en kapsell

Tarmflora är central för en effektiv matsmältning och ditt välmående. Olika faktorer, såsom stress, bristfällig sömn och dåliga matvanor, kan leda till obalans i tarmfloran och därmed orsaka problem som orolig mage och matsmältningsbesvär. För att bekämpa dessa problem introduceras vårat ny kostillskott "Mage" som ett omfattande tillskott för maghälsa. Genom att kombinera flera nyckelingredienser som MicrobiomeX®, DigeZyme enzymkomplex, probiotika och kalcium, arbetar denna produkt för att stödja och återställa balansen i tarmfloran. MicrobiomeX® är ett naturligt extrakt med antioxidativa egenskaper som främjar en sund tarmflora. DigeZyme enzymkomplex hjälper till att bryta ner maten och maximera näringsupptaget. Probiotika bidrar till att öka mängden goda bakterier i tarmen, medan kalcium stöder matsmältningsenzymer.

Gengripande hälsa och välbefinnande. Så varför inte ge din kropp lite kärlek och låta prebiotika vara din nya bästa vän för ett strålande inre mikrouniversum?om att inkludera prebiotiska livsmedel och tillskott i din kost kan du främja en sund tarmflora, förbättra din matsmältning och stödja din över

Join the support club

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 50 SEK att handla för!

 • Ta del av nyheter
 • Inspiration och expertens tips
 • Guider för välmående
 • Speciella erbjudanden

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Sociala medier
Copyright © 2024, Great Earth Scandinavia AB.
logotype medlem i svensk egenvårdlogotype certifierad för self care