Säker betalning – Snabb leverans – Fri frakt från 300kr

Great earth-logga
Hero-bild

BALANSERA DINA HORMONER

MER BALANS – MINDRE PMS

Trött på på PMS? Majoriteten av kvinnor och livmoderbärare upplever hormonell obalans under sin livstid, och två tredjedelar upplever att det påverkar deras mående och levnadsstandard. Men PMS behöver inte vara något som kvinnor är dömda till att leva med, utan det finns flera sätt att balansera dina hormoner och motverka symtom på PMS och klimakteriet – som båda är en följd av just hormonell obalans.

Produktbild

Säg hejdå till hormonell obalans och PMS!

PMS Balance är framtagen för kvinnans hormonella balans. Med ingredienser som nattljusolja, salvia, vitamin B6 och dong quai, bidrar PMS Balance till hormonell balans, välbefinnande under menstruationen samt mindre upplevt sötsug i samband med PMS.

 • För hormonell balans
 • För dig som vill minska din PMS
 • Vegansk? Jajamensan!

 

Det här innehåller PMS Balance

PMS Balance är specifikt framtagen för att bidra till kvinnors hormonella balans och minska symtom på PMS. Därför innehåller den noga utvalda ingredienser såsom salvia, nattljusolja, vitamin B6, krom och Dong Quai. Läs mer vad de gör och varför vi valde just dessa ingredienser i artikeln nedan!

Läs mer här

 

 

Inspirationsbild

Därför tog vi fram PMS Balance

Varför tog vi fram PMS Balance? Och vad var tanken bakom produkten? Läs intervjun med vår produktexpert och kvalitetsansvarig Rebecca Hedström, som berättar om tanken bakom PMS Balance.

Till artikeln

Listningsbild
1

Vad är hormonell obalans?

Hormonell obalans är precis vad det låter som, en obalans i kroppens hormoner. Klimakteriet och PMS är följder av hormonell obalans och kan bidra till symtom såsom humörsvängningar, acne, orolig mage, minskad sexlust och värmevallningar.

2

Orsaker

Hormonell obalans kan bero på många olika saker, där de främsta är höga stressnivåer, dålig kost, dålig sömn, problem med matsmältningen, mediciner som rubbar balansen, strikta dieter och preventivmedel.

3

Vad kan jag göra?

Bra kost, samt att prioritera sömn och återhämtning är A och O för att ta hand om dina hormoner. Hos oss finns det även flera tillskott, såsom Meno Balance och PMS Balance, som bidrar till hormonell balans hos kvinnor.

Produktbild

Säg nej tack till hormonell obalans & klimakteriesymtom

Meno Balance är utformad för att främja kroppens hormonella balans, oavsett om det gäller PMS eller klimakteriesymtom. För mer smooth rides och mindre bergochdalbanor helt enkelt.

 • Framtagen för att bidra till kvinnors hormonella balans
 • Hjälper till att minska symtom på PMS och klimakteriet
 • Utvecklad tillsammans med barnmorskor
Inspirationsbild

Med Meno Balance försvann Amandas PMS

– Meno Balance har mer eller mindre helt tagit bort min PMS. Så säger Amanda Ekberg, även känd som Fixaformen på instagram. Hon blev rekommenderad Meno Balance för sin PMS och märkte en stor skillnad redan efter första månaden. Läs mer om Amandas resa med kosttillskott och hennes upplevelse med Meno Balance!

Så blev Amanda av med sin PMS

 

Inspirationsbild

PMS balance eller Meno balance?

Vilken produkt passar dig bäst? Meno Balance eller PMS Balance? Meno Balance är en av våra klimakterieprodukter,  vilket innebär att den innehåller ingredienser som hjälper mot klimakteriesymtom, såsom värmevallningar och hjärndimma. PMS Balance är fokuserad på PMS och innehåller ingredienser för att minska symtom, exempelvis minskat sötsug relaterad till PMS.

Produktbild

Hjälper till med hormonbalansen

Vitamin B6, pyridoxin, bidrar till normal protein- och glykogenomsättning och bidrar till immunsystemets normala funktion. Vitamin B6 bidrar även till normal bildning av röda blodkroppar och till att reglera hormonaktiviteten.

 • Hjälper till med hormonbalansen
 • Stöttar immunförsvaret
 • Bra för ämnesomsättningen
Inspirationsbild

Vad är PMS?

PMS står för premenstruellt syndrom och brukar vanligtvis göra sig påmind cirka en vecka innan mens, ge och ta några dagar. PMS symptomen kan såklart variera, men de vanligaste är humörsvängningar, ömma bröst och ance. Vissa kan även känna av sin ägglossning som infaller cirka 14 dagar innan mensen. Cirka 75 procent av Sveriges kvinnor upplever symtom på PMS.

 

2 av 3
2 av 3 kvinnor lever mindre på grund av sin PMS enligt en undersökning som gjordes vid framtagandet av PMS Balance.
81%
Hela 81 % av alla respondenter i undersökningen menade att deras menstruationscykel påverkar deras psykiska och fysiska mående.
1 av 3
Undersökningen visade också att var tredje kvinna upplever PMS eller PMDS varje månad, samt att 2 v 3 kvinnor avstår från vardagsaktiviteter på grund av sin PMS.
Listningsbild
1

Mindre stress

Enklare sagt än gjort, men långvarig stress har stor påverkan på hormonerna. Att ta tag i din stress och se efter orsakerna kan minska de långvariga effekterna och hjälpa till att balansera dina hormoner.

2

Prioritera kosten

Det allra viktigaste som påverkar är kosten. Extra viktigt är det att fylla på med essentiella fettsyror, exempelvis Omega 3. Dessutom sitter nästan 70% av immunförsvaret i tarmen, vilket gör det extra viktigt att ta hand om den och se till att äta balanserat.

3

Hjälp kroppen på traven

Ibland behövs det lite extra hjälp på traven, och det är helt okej! Omega 3, zink, magnesium, selen och järn är exempel på tillskott som bidrar till hormonerna. Hos oss hittar du även PMS Balance och Meno Balance, som bidrar till hormonell balans.

Inspirationsbild

Därför är vi besatta av Nattljusolja

Nattljusolja är olja av blomman nattljus som innehåller omega 6-fettsyran GLA (gammalinolensyra) som är hormonbalanserande. Nattljusolja används även vid irriterad hud och problemhy. Hos oss hittar du nattljusolja i Meno Balance och PMS Balance – produkter som bidrar till hormonell balans för kvinnor som upplever PMS eller är i klimakteriet.

Läs mer om nattljusolja

Produktbild

Järntillskott som är snällt mot magen!

Järn Komplex är ett kosttillskott med järn, C-vitamin, B12, nyponextrakt, folsyra och koppar. Vår form av järn är skonsamt mot magen, vilket innebär att du slipper offra dina glada mage för stabila järnnivåer.

 • Motverkar känslan av trötthet och utmattning
 • Skonsamt järn för magen
 • Innehåller även C-vitamin för extra upptag av järn
Listningsbild
1

Fas 1 - Under mensen

Det är inte ovanligt att känna sig lite tröttare i början av mensen – det är kopplat till de processer som pågår i kroppen i samband med mens. Energin kommer öka allt eftersom dagarna går. I takt med detta (som en effekt av ökat östrogen) kan känna hur nya idéer väcks och att man lättare fylls av ett driv driv att vilja förverkliga dem. Fas ett kan alltså användas som en perfekt tid att påbörja nya vanor eller projekt!

2

Fas 2 - Dagarna efter mens fram till ägglossning

Under den här fasen så ökar östrogenet, som pikar under ägglossningen. Östrogenet gör att man upplever högre energi, känner sig mer social och man kan uppleva en biologisk självförtroendeboost. Även hormonet testosteron peakar under slutet av den här fasen, vilket också gör att man kan känna sig extra stark, uthållig och lätt i kroppen.

3

Fas 3 - Dagarna från ägglossning fram till mens

Fas tre börjar dagen efter ägglossning fram till nästa mens och det här här hormonerna skiftar som mest. Detta kan speglas i de fysiska, emotionella och mentala svängningarna som man kan uppleva i den här fasen. Om hormonerna inte är helt i balans med varandra kan du känna dig på topp en dag för att i nästa känna dig nere. Det är alltså i fas tre som man kan uppleva olika PMS-symtom som både kan komma till uttryck fysiskt och emotionellt.

Join the support club

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 50 SEK att handla för!

 • Ta del av nyheter
 • Inspiration och expertens tips
 • Guider för välmående
 • Speciella erbjudanden

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Sociala medier
Copyright © 2024, Great Earth Scandinavia AB.
logotype medlem i svensk egenvårdlogotype certifierad för self care