Säker betalning – Snabb leverans – Fri frakt från 300kr

Great earth-logga

Det här innehåller PMS Balance

Artikelbild

PMS Balance är vår produkt specifikt framtagen för att bidra till hormonell balans och minska symptom på PMS. Vad innehåller den egentligen och vad är det som bidrar till hormonell balans? Vi berättar mer om ingredienserna i PMS Balance och varför vi valde just dessa!

Nattljusolja

Nattljusolja kommer från blomman nattljus och innehåller fettsyran GLA, gammalinolensyra, som är hormonbalanserande. GLA behövs för produktionen av den hormonliknande substansen prostaglandin i kroppen. Låga nivåer av prostaglandin tros kunna leda till hormonella besvär såsom PMS-besvär. Nattljusolja bidrar även till normal hormonell balans, samt säkerställer ett intag av fleromättade fettsyror som stödjer en normal, hälsosam attityd under menstruationscykeln. Med andra ord är nattljusolja en självklart ingrediens för oss att ha med i PMS Balance!

Dong Quai

Dong Quai är en ört besläktad med persilja, morot och koriander, och hittas vanligtvis i Kina, Japan och Korea. Örten kallas även Kinakvanne och har använts i över 2000 år inom traditionell kinesisk medicin. Eftersom de flesta fördelar av Dong Quai gäller kvinnlig hälsa kallas den även för "kvinnlig ginseng". Traditionellt har Dong Quai använts för att lindra besvär som beror på hormonell obalans, såsom PMS och klimakteriet.

Salvia

Salvia känner du säkert till som en ört som ofta används i mat, bland annat i kötträtter. Men faktum är att salvia även är en populär ingrediens i produkter för PMS och klimakteriet. Detta då Salvia innehåller små mängder av ämnen som liknar östrogen, och bidrar till välbefinnande under menstruationen. Salvia hittar du även i vår produkt Meno Balance!

Vitamin B6

Vitamin B6 är en del av B-vitaminfamiljen och bidrar till att reglera hormonaktiviteten, samt bidrar till normal psykologisk funktion. På grund av detta är B6 ett tillskott som rekommenderas för att reglera hormonbalansen, och kan tas både som rent B6-tillskott, eller i en kombinationsprodukt såsom PMS Balance eller Meno Balance.

Krom

Krom är en viktig mineral som bidrar till normal metabolism av makronäringsämnen, och hjälper till bland annat att förbränna socker och omvandla till energi i cellerna, samt att det bidrar till att upprätthålla normala blodsockernivåer. På grund av detta valde vi att addera Krom i vår PMS Balance, för att minska sötsug i samband med PMS.

Produkter för hormonell balans

Join the support club

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 50 SEK att handla för!

  • Ta del av nyheter
  • Inspiration och expertens tips
  • Guider för välmående
  • Speciella erbjudanden

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Sociala medier
Copyright © 2024, Great Earth Scandinavia AB.
logotype medlem i svensk egenvårdlogotype certifierad för self care