Säker betalning – Snabb leverans – Fri frakt från 300kr

Great earth-logga

Great Earth lanserar VitalVision: Ny formula för bibehållen ögonhälsa

Artikelbild

En av Sveriges ledande aktörer inom naturlig hälsokost lanserar näringstillskottet VitalVision. VitalVision är speciellt utvecklad för bibehållen synförmåga och formulan är framtagen utifrån världens största studie på åldersrelaterade ögonsjukdomar, AREDS2.

I takt med att vi åldras så kan vår syn förändras och åldersförändringar i gula fläcken[1] är en av de vanligaste orsakerna till synnedsättning för svenskar över 65 år[2]. Som följd så kan mörkerseendet bli sämre och det blir svårare att exempelvis läsa liten text. Förändringarna kan även triggas av stress eller trötthet.

AREDS2, världens största studie på åldersrelaterade förändringar i gula fläcken, visar att intag av vissa antioxidanter, vitaminer och mineraler kan minska ålderspåverkan på syn och ögonhälsa. VitalVision bygger på en ögonvitaminformel som stöds av 10 års kliniska studier av åldersförändringar i gula fläcken.

- Ögonhälsa är oerhört viktigt och när vi frågade ögonläkare och optiker vad vi kunde göra så fick vi på Great Earth mycket tydliga svar. Att ta fram en produkt som stödjer ögonhälsa och göra den tillgänglig så att vi tillsammans kan hjälpa människor se längre in i framtiden. Vi är mycket glada och stolta att vi nu kan erbjuda just en sådan produkt på den nordiska marknaden. Fram tills nu har det enbart funnits en annan produkt som är baserad på AREDS2 som bara har sålts via optiker. Vi vill att fler personer ska ta sina ögon på allvar och gjorde därför slag i saken och utvecklade VitalVision, säger Jorunn Wallton-Haaland, VD på Great Earth.

 

[1] Det finns ett område mitt i ögats näthinna som kallas för gula fläcken. Den går även under namnet makula, och många människor drabbas av makuladegeneration (AMD) som är den vanligaste orsaken till nedsatt syn hos äldre personer.

[2] Undersökning från Svenska Optikerförbundet

 

Köp VitalVision

Join the support club

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 50 SEK att handla för!

  • Ta del av nyheter
  • Inspiration och expertens tips
  • Guider för välmående
  • Speciella erbjudanden

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Sociala medier
Copyright © 2024, Great Earth Scandinavia AB.
logotype medlem i svensk egenvårdlogotype certifierad för self care