Säker betalning – Snabb leverans – Fri frakt från 300kr

Great earth-logga

Hår och naglar - Vitaminer och kosttillskott

Artikelbild

Starkt och friskt hår samt välvårdade naglar är en dröm för många. För att uppnå detta är det inte bara yttre vård som spelar en roll, utan även vad vi får i oss via kosten. Vitaminer och kosttillskott kan vara nyckeln till att stärka både hår och naglar. I denna artikel går vi igenom de bästa vitaminerna och kosttillskotten för hår och naglar, samt hur de kan bidra till din skönhetsrutin.

Bästa vitaminerna för hår och naglar

Hårvitaminer

För att få starkt och glänsande hår är det viktigt att få i sig rätt vitaminer. Hårvitaminer kan inkludera en kombination av olika näringsämnen som främjar hårväxt och hårhälsa. Biotin (Vitamin B7) är en av de mest kända vitaminerna för hårväxt.

Vitamin A, C och E för hår och naglar

Vitamin A är viktigt för en normal celldelning och bidrar till att bibehålla en normal syn och hud. Vitamin C bidrar till normal kollagenbildning som har betydelse för hudens normala funktion och skyddar cellerna mot oxidativ stress. Vitamin E hjälper till att skydda cellerna mot oxidativ stress.

Vitaminer för hår och naglar

En bra kombination av vitaminer för hår och naglar innehåller ofta mineraler som zink och järn. Zink bidrar till att bibehålla normalt hår och normala naglar. Järn bidrar till normal bildning av röda blodkroppar och hemoglobin samt till att minska trötthet och utmattning.

 

Kosttillskott för hår och naglar

Hår Kosttillskott

Förutom en hälsosam kost kan hår kosttillskott hjälpa till att säkerställa att du får i dig alla nödvändiga näringsämnen. Dessa kosttillskott är speciellt formulerade för att stödja hårväxt och styrka. De kan innehålla en mix av vitaminer, mineraler, aminosyror och växtextrakt.

Tillskott för hår

Tillskott för hår inkluderar ofta ingredienser som kollagen, MSM (metylsulfonylmetan) och keratin. Kollagen är ett protein som bidrar till att bibehålla hudens elasticitet. MSM bidrar till att bibehålla hälsosamma leder, och keratin är ett protein som finns naturligt i hår och naglar.

Vitamin för hår och naglar

Ett effektivt kosttillskott för hår och naglar kombinerar ofta flera näringsämnen i en enda produkt. Vår Beautiful Hair är framtagen för att hjälpa dig få en slitstark frissa och ge det en fin lyster. Med ingredienser som hirs, åkerfräken och cystein ger Beautiful Hair viktig näring till håret. För en bra hårdag varje dag! Den innehåller också biotin och zink som bidrar till att bibehålla normalt hår. Det innehåller även koppar (som bidrar till hårets normala pigmentering) och cystein (en viktig beståndsdel i proteinet keratin som håret främst är uppbyggt av).

FAQ - Vanliga frågor och svar

Vilken är den bästa vitaminen för hår och naglar?

Biotin, även känt som Vitamin B7, är ofta ansedd som den bästa vitamin för hår och naglar. Biotin bidrar till att bibehålla normalt hår, hud och slemhinnor.

Behöver jag ta tillskott för håret om jag äter en balanserad kost?

Även om en balanserad kost är viktig kan tillskott för hår ge en extra boost av nödvändiga näringsämnen som kan vara svåra att få i tillräckliga mängder genom kosten ensam.

Hur lång tid tar det innan jag ser resultat från hårvitaminer?

Det kan ta några veckor upp till några månader innan du börjar se märkbara resultat från hår vitaminer, beroende på din kropp och hur bristfällig din kost var innan.

Att ta hand om sitt hår och sina naglar är inte bara en fråga om utseende, utan också om hälsa. Genom att inkludera rätt vitaminer och kosttillskott i din dagliga rutin kan du stärka ditt hår och dina naglar från insidan och ut. Utforska vårt sortiment av högkvalitativa produkter för hår och naglar och hitta det som passar dig bäst.

För hår, hud och naglar

Join the support club

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 50 SEK att handla för!

  • Ta del av nyheter
  • Inspiration och expertens tips
  • Guider för välmående
  • Speciella erbjudanden

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Sociala medier
Copyright © 2024, Great Earth Scandinavia AB.
logotype medlem i svensk egenvårdlogotype certifierad för self care