Säker betalning – Snabb leverans – Fri frakt från 300kr

Great earth-logga

Pernilla 50: "Jag har börjat drömma igen"

Artikelbild

Pernilla Henriksson Skog, 50:

För ett och ett halvt år sedan, fick jag min första vallning mitt under en lektion och den varade i cirka en minut. Jag minns att jag fick en sån olustkänsla som spred sig över kroppen och direkt efter fick jag frossa. Ibland somnade jag mellan klockan fem och åtta på morgonen av ren utmattning. Jag tillbringade många vakna timmar framför datorn på nätterna. Sömnproblemen ställde såklart till det då jag kände att jag aldrig riktigt kunde återhämta mig. Jag fick ont i både huvudet och kroppen, och sen även mer smärta i handlederna, ljumskarna och fingrarna.

Min artros i ryggen blev också värre under den här perioden

Men trots alla signaler förstod jag aldrig sambandet med allt just där och då. Jag åt och tränade som vanligt och undvek det som gjorde att artrosen blev värre. Eftersom ingen inom sjukvården heller förklarade för mig att det här kunde vara tydliga tecken på klimakteriet så fortsatte jag leva som vanligt.

Efter en rutinkontroll hos gynekologen blev jag ordinerad antidepressiva tabletter – trots att jag inte var deprimerad! Och så fick jag även sömntabletter. Det hjälpte kanske lite, men jag gillar inte att stoppa i mig massa tabletter. Jag hade dock läst att Magnesium skulle vara bra mot sömnproblem. Och det var under denna period jag blev kontaktad av barnmorskorna Lotta Hasselberg och Anette Daberius, som höll på med en testpanel tillsammans med Great Earth.

I ett läge där jag inte fick den hjälp jag behövde, ville jag testa allt. Under sex månader åt jag Gurkmeja, Magnesium och Biocell Collagen med hyaluronsyra och min vändning kom efter bara tre månader då kroppen kändes mycket bättre. Värken i lederna och fingrarna försvann också! Jag kände mig lugnare på kvällarna och kunde somna in bättre. Från att ha sovit dåligt i så många år, till att kunna slappna var så värdefullt.

Men jag är lite förvånad över att det fanns en sån enkel lösning

Men också förbannad över att man som kvinna bara ska acceptera att man kan må dåligt av klimakteriet. Det borde forskas och informeras mycket mer! Eftersom jag inte har kommit ner i djupsömn på över tio år känns det fantastiskt att få kunna sova fem timmar i sträck och jag har dessutom börjat drömma på nätterna igen.

 


 

Pernilla Henriksson Skog är 50 år. Hon bor i Karlskoga tillsammans med sin yngsta dotter som är 16 år (den äldre har redan flyttat hemifrån). Pernilla är utbildad personlig tränare och kostrådgivare och har jobbat som gruppträningsinstruktör i 23 år. Under hösten jobbar hon som lärarvikarie i årskurs 7 – 9. Pernilla är en av 35 deltagare i testpanelen som Great Earth gjort tillsammans med Klimakterieportalen för att mäta effekterna av näringstillskott och klimakteriebesvär. 

 

Till huvudsidan om klimakteriet

Testpanelens produktkit för muskler och leder

Join the support club

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 50 SEK att handla för!

  • Ta del av nyheter
  • Inspiration och expertens tips
  • Guider för välmående
  • Speciella erbjudanden

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Sociala medier
Copyright © 2024, Great Earth Scandinavia AB.
logotype medlem i svensk egenvårdlogotype certifierad för self care