Säker betalning – Snabb leverans – Fri frakt från 300kr

Great earth-logga

Great Earth först att införa klimakteriepolicy

Artikelbild

Klimakteriet och de besvär som många kvinnor genomlider får alldeles för lite uppmärksamhet. Därför har Great Earth, som första svenska företag, infört en klimakteriepolicy. 

– Man ska kunna få storma ut från ett möte om man får en värmevallning, eller bli röd som en tomat fast man sitter still.

18 oktober, är det Internationella klimakteriedagen. Trots att tre av fyra kvinnor får klimakteriebesvär som påverkar deras liv på flera plan, så pratas det alldeles för lite om klimakteriet i allmänhet – än mindre på arbetsplatsen. Därför har Great Earth infört en klimakteriepolicy och lyfter därmed kvinnohälsan på vår arbetsplats till en högre nivå.

– Vi tror att arbetsplatsen spelar en viktig roll i att normalisera kvinnors besvär i klimakteriet. Förutom att vi utbildar hela vår personal om klimakteriet, erbjuder vi extra stöd till våra kvinnliga medarbetare med svåra besvär.

– Vi hoppas att fler företag följer efter för normalisering av klimakteriet och dess utmaningar.

 


Great Earths klimakteriepolicy riktar sig till alla anställda som har, kommer att få eller är nära en kvinna som går igenom klimakteriet och kan uppleva besvärande symptom. Policyn innebär att vi ska: 

 

1. Utbilda alla

Klimakteriet angår alla — därför skall alla medarbetare få utbildning kring vad som händer när kvinnans hormonnivåer förändras och klimakteriets olika faser inleds.

Vi marknadsför produkter för att underlätta de besvär klimakteriet kan medföra, därför är det viktigt att vi inom företaget har god kunskap och självinsikt om kroppens hormonella faser. På så sätt kan vi ge råd till våra kunder, utveckla produkter inom området och driva kampanjer där klimakteriefrågan står i fokus.

 

2. Normalisera symptomen

Vi ska bemöta en medarbetares symptom med acceptans istället för tystnad. Det skall vara fullt normalt och accepterat att:

  • Storma ut ur rummet bara för att man behöver luft
  • Känna att “nu kommer hjärndimman” och ha lov att säga det
  • Gråta lite helt utan orsak
  • Fladdra med jackan när värmevallningen kommer
  • Bli röd som en tomat fast man sitter still

 

3. Se hälsa som helhet 

Great Earth uppmuntrar alla sina medarbetare att se på hälsa som en helhet där kost, vila, näringstillskott, sömn och träning är viktigt. Och framför allt uppmanas det till vardagsrörelse under normal arbetstid.

 

4. Sprid ordet!

Information och kunskap ger makt till varje människa och vi vill att kvinnor ska ha makt över sitt klimakterie genom kunskap. Därför vill vi använda vår plattform att lyfta Klimakteriefrågan.

 

5. Ansvarig klimakterieaktivist

Utan en tydlig ansvarsroll blir det ofta inget gjort. I vårt fall ligger ansvaret för att se till att implementera och driva arbetet med klimakteripolicyn hos vår HR-ansvarige.

 


 

Good Life — Great Earth, ett bra liv ger näring till en bättre värld – för både människor och planet. När vi mår bra har vi helt enkelt bättre förutsättningar att göra världen till en lite bättre plats. I vår strävan efter att vara en Great Workplace är våra medarbetares välmående viktigt och vi vill med handlingskraft, öppenhet och integritet lyfta alla aspekter av hälsa genom livets skeden.

 

Ladda ner vår klimakteriepolicy (PDF)

Till huvudsidan om klimakteriet

 

 

Join the support club

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 50 SEK att handla för!

  • Ta del av nyheter
  • Inspiration och expertens tips
  • Guider för välmående
  • Speciella erbjudanden

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Sociala medier
Copyright © 2024, Great Earth Scandinavia AB.
logotype medlem i svensk egenvårdlogotype certifierad för self care