Säker betalning – Snabb leverans – Fri frakt från 300kr

Great earth-logga

Kosttillskott för nybörjare

Artikelbild

Det finns många faktorer som spelar in i att må bra och ge din kropp de bästa förutsättningarna för att vara den bästa versionen som den kan vara. Tillräckligt med vatten, en bra och varierad kost och motion är bra grundpelare att stå på. Har man svårt att äta varierat eller känner att man behöver lite extra hjälp på traven, är kosttillskott ett bra komplement att lägga till. Men att veta hur, när och varför man ska ta dem är inte lätt. Därför har vi byggt ihop en guide för dig som är nybörjare på tillskott!

 

 

Varför ska jag äta tillskott?

 

Det är egentligen inte säkert att du behöver äta tillskott. Vid en varierad kost får kroppen i sig det mesta den behöver. Däremot är det svårt att äta så pass varierat att man får i sig rätt doser av allting. Med åren har våra skördar blivit mer näringsfattiga, där du idag behöver äta betydligt mer än tidigare för att få i dig samma näring. Äter du mycket växtbaserat kan tillskott så som omega 3 och vitamin b12 vara bra att addera. Och spenderar du mycket tid i de nordiska länderna är D-vitamin bra att lägga till under vinterhalvåret. Kosttillskott kan även vara bra att ta för särskilda behov, exempelvis för att bidra till normal hormonreglering, för ett normalt immunförsvaret eller för att motverka stress. Om du är osäker över vilka tillskott som passar just dina behov, rekommenderar vi vårt behovstest, för att få en skräddarsydd rekommendation på vad du kan tänkas behöva!

 

 

När ska jag ta mina tillskott?

 

De flesta tillskott har instruktioner på burken om hur de ska tas. Exempelvis tillsammans med måltid. Vissa tillskott behöver man inte ta tillsammans med måltid, men fettlösliga vitaminer ska helst tas tillsammans med mat eftersom de behöver fett för att tas upp i kroppen. Har man känslig mage kan det också vara bra att ta sina tillskott med en måltid. Enzymtillskott bör man ta precis innan man börjar äta. En annan tumregel som vi på Great Earth brukar rekommendera är att ta dina vitaminer på morgonen och mineraler på kvällen. Detta för att den del vitaminer kan ha en uppiggande effekt, medan man kan känna sig lugn och trött av vissa mineraler. Sen finns det även tillskott som du kan ta lite när som. Dessa kan du kombinera och ta samtidigt som du tar antingen dina vitaminer eller mineraler. Är du osäker på när du ska ta ett tillskott kan du alltid kika in produkten på vår hemsida.

 

 

Hur tar jag mina tillskott?

 

Det vanligaste och kanske enklaste sättet att ta dina tillskott är att svälja dem som de är med ett glas vatten. Vissa tabletter eller kapslar kan upplevas som svåra att svälja. Därför kan man, om man vill, krossa eller dela på tabletten och exempelvis strö över maten eller ta på en sked. Här får man dock se upp! Vissa av våra tabletter innehåller en funktion som heter Time-release. Denna funktion gör att vitaminerna utsöndras gradvis under flera timmar. Om denna typ av tablett krossas, så förstörs Time-release funktionen. Men oroa dig inte, om en produkt har Time-release, står det på burken, och är därför lätt att veta om det går att krossa eller inte! Tabletter och kapslar med enzymer och mjölksyrebakteriet bör också sväljas hela.

 

 

Andra bra saker att tänka på!

 

Precis som med mycket annat är kvalité viktigt när du väljer dina tillskott. Det allra bästa är att se till att hitta vad som passar just för dig, och vad du behöver. Samt att välja produkter med bra ingredienser av hög kvalité. En annan bra grej att hålla koll på är om det finns ingredienser i dina tillskott som exempelvis förbättrar upptaget i kroppen. I vår Magnesium finns exempelvis förutom just magnesium, även vitamin B6 och svartpepparextrakt, vilket gör att kroppen tar upp magnesiumet bättre.

 

Join the support club

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 50 SEK att handla för!

  • Ta del av nyheter
  • Inspiration och expertens tips
  • Guider för välmående
  • Speciella erbjudanden

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Sociala medier
Copyright © 2024, Great Earth Scandinavia AB.
logotype medlem i svensk egenvårdlogotype certifierad för self care