Säker betalning – Snabb leverans – Fri frakt från 300kr

Great earth-logga

Mamma, ta hand om dig

Artikelbild

Jennie är en av de mammor som blev utvalda i Micke Gunnarssons tävling ”Tid för egentid”.
– Det här är ett minne jag bär med mig för livet, säger Jennie.

 

För er mammor som läser detta kommer en fråga rakt in i hjärtat: när satte du dig senast ner och bara reflekterade över livet, din hälsa eller gjorde något fint för dig själv? Det är ok att visa att man är trött och sliten, att ta hjälp och att visa sig sårbar. Barn är en fantastisk gåva, men handen på hjärtat, det är också kanske livets största utmaning, på alla plan.
Great Earths ambassadör Micke Gunnarsson @mickegunnarsson lyfter med stor ödmjukhet upp detta i ett projekt han kallar för ”Tid för egentid”.

När Jennie, 39, tvåbarnsmamma från Göteborg, i höstas kände sig helt slutkörd av allt som livet öste över henne, skickade hon in en anmälan till Mickes tävling.
– När jag låg och vilade en dag, hade jag ett missat samtal. Det tog någon minut innan jag kände igen rösten i telefonsvararen.
Men herregud, det var ju Micke! Jag blev så rörd att jag darrade på underläppen. Jag har aldrig vunnit en tävling och det här var ju något helt speciellt, säger Jennie.

Den här möjligheten kom som en skänk från ovan i Jennies liv, och blev startskottet på en positiv spiral, på flera sätt.
– Micke har vid flera tillfällen skrivit om vikten av att bli buren och det var något som verkligen tilltalade mig. Det var så nödvändigt för mig att bli upplyft och just känna mig buren. Jag har känt mig ensam många gånger. Och det här kanske tilltalade mig extra mycket eller för att jag nu äntligen har lyft huvudet, säger Jennie.

Vid ankomsten till Ronneby Brunnshotellet, fick Jennie och henne kompis checka in i ett stort fint rum, de fick en gåva av Micke, hans bok samt ett handskrivet personligt brev och tillgång till alla hotellets faciliteter. De fick också en påse med produkter från Great Earth, speciellt anpassade efter deras behov efter att de gjort behovstestet.
– Vi träffade Micke och det var väldigt fint att få prata med honom, men också väldigt viktigt för mig. Det var också skönt att bara lyssna och ta in allt när han pratade med min väninna. Jag är normalt sätt rätt pratig, men här behövde jag tid i stillhet att bara ta in allt.
Jennie berättar att hon är bekymrad över den svenska kulturen där vi har svårt att be om hjälp, men också att våga visa oss sårbara. Och hur viktigt det är att vi bär varandra.
– Inte bara av vänner och familj, men att även tillåta andra människor bära oss. Det är så mycket som händer i livet, speciellt mellan åldrarna 25-45.
Dessa två dagar förändrade Jennies liv. Att få stanna upp, känna efter, läka och lämna tid för återhämtning.
– Det går inte att speed-dejta återhämtning, säger hon.

 

Jennies tips till andra mammor

  • Speed-dejta inte återhämtningen. Låt den få ta plats. Jag väntade alldeles för länge. Och ha respekt för att det kan vara överväldigande.
  • Om du har möjlighet, välj en sak som du vet ger dig energi. Att virka en timme eller ta en promenad i skogen.
  • Om du är totalt slut, backa.
  • Schemalägg din tid, till exempel ”mammas halvtimme” och tumma inte på den.

 

Vill du också ansöka till Mammaprojektet? Läs mer här.

 

Join the support club

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 50 SEK att handla för!

  • Ta del av nyheter
  • Inspiration och expertens tips
  • Guider för välmående
  • Speciella erbjudanden

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Sociala medier
Copyright © 2024, Great Earth Scandinavia AB.
logotype medlem i svensk egenvårdlogotype certifierad för self care