Säker betalning – Snabb leverans – Fri frakt från 300kr

Great earth-logga

Problem med naglar som spricker och går sönder

Artikelbild

Våra naglar är inte bara estetiska tillbehör; de kan också vara en indikator på vår övergripande hälsa. Oavsett om det är spruckna, sönderdelade eller ojämna naglar, är det viktigt att uppmärksamma och ta hand om dig själv. Vi har samlat ihop tipsen för de tre vanligaste nagelproblemen så du vill visa upp dina naglar varje dag!

 

Spruckna naglar

Spruckna naglar är ett vanligt bekymmer för många. Spruckna naglar har tendens att dela sig längs längden eller tvären, vilket resulterar i smärta och obehag. En vanlig orsak till spruckna naglar är brist på fuktighet. När naglarna blir torra och sköra, blir de mer benägna att spricka. Detta kan bero på otillräcklig hydrering, brist på fuktighet i luften eller överdriven användning av starka kemikalier utan handskar.

För att behandla spruckna naglar är det viktigt att återfukta dem regelbundet. Använd handkrämer och nageloljor som innehåller fuktighetsbevarande ingredienser som glycerin eller jojobaolja. Dessutom kan du undvika överdriven exponering för vatten och starka kemikalier genom att använda handskar när du utför hushållsarbete eller andra aktiviteter som kan skada naglarna.

Sönderdelade naglar

Sönderdelade naglar, även kända som skivade naglar, kännetecknas av att naglarna delas upp i skivor eller lager. Detta kan göra naglarna svaga och ömtåliga, vilket gör dem mer benägna att brytas eller spricka. En vanlig orsak till sönderdelade naglar är brist på näringsämnen, särskilt proteiner och kalcium. När kroppen saknar dessa viktiga näringsämnen blir naglarna svaga och sköra.

För att förhindra sönderdelade naglar är det viktigt att ha en balanserad och näringsrik kost. Se till att du får tillräckligt med proteiner, kalcium och andra viktiga näringsämnen genom att äta en mångsidig diet som innehåller frukt, grönsaker, mejeriprodukter, magert kött och baljväxter. Dessutom kan tillskott av biotin och kisel hjälpa till att stärka naglarna och främja deras tillväxt.

 

Ojämna naglar

Ojämna naglar, även kända som räfflade naglar, kännetecknas av små fördjupningar eller vågor på nagelytan. Dessa ojämnheter kan vara ett tecken på bristande vätskebalans. När kroppen lider av uttorkning eller brist på vatten kan det påverka tillväxten och strukturen hos naglarna, vilket resulterar i ojämnheter och bristande styrka.

För att behandla ojämna naglar är det viktigt att bibehålla en hälsosam vätskebalans genom att dricka tillräckligt med vatten varje dag. Rekommenderade mängder varierar beroende på individens aktivitetsnivå och klimatiska förhållanden, men generellt sett bör man sikta på att dricka åtta glas vatten om dagen. Dessutom kan en näringsrik kost som är rik på vitaminer och mineraler hjälpa till att främja hälsosam nageltillväxt och minska risken för ojämna naglar.

Det är viktigt att komma ihåg att våra naglar kan vara en indikator på vår övergripande hälsa. Genom att uppmärksamma eventuella förändringar eller problem med naglarna och vidta lämpliga åtgärder för att hantera dem, kan vi främja både hälsan och skönheten hos våra naglar. Att upprätthålla en hälsosam vätskebalans är en nyckelfaktor i detta sammanhang, eftersom det kan bidra till att förhindra och behandla olika typer av nagelproblem.

Join the support club

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 50 SEK att handla för!

  • Ta del av nyheter
  • Inspiration och expertens tips
  • Guider för välmående
  • Speciella erbjudanden

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Sociala medier
Copyright © 2024, Great Earth Scandinavia AB.
logotype medlem i svensk egenvårdlogotype certifierad för self care