Säker betalning – Snabb leverans – Fri frakt från 300kr

Great earth-logga

Skydda din hjärthälsa med Omega-3 fettsyror

Artikelbild

Förbättra din hjärthälsa och minska risken för hjärt-kärlsjukdomar med Omega-3 fettsyror

Hjärt-kärlsjukdomar är en av de vanligaste dödsorsakerna i världen. Men genom att äta en hälsosam kost och ta hand om sig själv kan man minska risken för att drabbas. Omega-3 fettsyror är en typ av fleromättade fettsyror som har visat sig ha en rad positiva effekter på hjärthälsan.

Vad är omega-3 fettsyror och var finns de?

Omega-3 fettsyror finns i två huvudformer: EPA (eikosapentaensyra) och DHA (dokosahexaensyra). Dessa fettsyror finns i fet fisk, som lax, makrill och sardiner. De finns också i vissa alger och vegetabiliska oljor, som linfröolja och chiafrön.

Hur kan omega-3 fettsyror förbättra din hjärthälsa?

Omega-3 fettsyror har visat sig ha en rad positiva effekter på hjärthälsan, bland annat:

  • Sänker triglyceridnivåerna: Höga triglyceridnivåer är en riskfaktor för hjärt-kärlsjukdomar. Omega-3 fettsyror kan bidra till att sänka triglyceridnivåerna i blodet.
  • Sänker blodtrycket: Högt blodtryck är en annan riskfaktor för hjärt-kärlsjukdomar. Omega-3 fettsyror kan bidra till att sänka blodtrycket, särskilt hos personer med högt blodtryck.
  • Förhindrar blodförtjockning: Blodförtjockning kan leda till blodproppar och hjärtinfarkt. Omega-3 fettsyror kan bidra till att förhindra blodförtjockning.
  • Minskar risken för oregelbunden hjärtrytm: Hjärtarytmier kan vara livshotande. Omega-3 fettsyror kan bidra till att minska risken för oregelbunden hjärtrytm.

Hur mycket omega-3 behöver du?

De flesta vuxna bör få i sig minst 250 mg omega-3 fettsyror per dag. Personer med hjärtproblem kan behöva mer. Det bästa sättet att få i sig omega-3 fettsyror är att äta fet fisk två till tre gånger i veckan. Du kan också ta omega-3 kosttillskott.

Tips:

  • Om du tar blodförtunnande läkemedel, prata med din läkare innan du börjar ta omega-3 kosttillskott.

Kom ihåg att en hälsosam kost och en aktiv livsstil är de viktigaste faktorerna för att förbättra din hjärthälsa. Omega-3 fettsyror kan vara ett värdefullt komplement till en hälsosam livsstil.

Join the support club

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 50 SEK att handla för!

  • Ta del av nyheter
  • Inspiration och expertens tips
  • Guider för välmående
  • Speciella erbjudanden

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Sociala medier
Copyright © 2024, Great Earth Scandinavia AB.
logotype medlem i svensk egenvårdlogotype certifierad för self care