Säker betalning – Snabb leverans – Fri frakt från 300kr

Great earth-logga

6 anledningar till varför du är trött

Artikelbild

“Varför är jag trött?” är en vanlig fråga som många ställer sig. Energinivåer som inte räcker hela dagen, utan sinar efter lunch, är ett problem för många. Men vad är det egentligen som ligger bakom? Ibland är svaret så pass enkelt som att du inte sovit tillräckligt under natten. Och ibland finns det andra underliggande faktorer som kan bidra till att du känner trött under dagen.

 

 

6 anledningar till varför du känner dig trött

1.Du får inte tillräckligt med sömn. För en vuxen människa rekommenderas mellan 7-9 timmars sömn per natt. Får du regelbundet mindre sömn än så per natt kan det påverka dina energinivåer under dagen.

2.Kvalitén på din sömn är dålig. Sover du mer än 9 timmar men är fortfarande trött? Då kan det vara kvalitén på sömnen som är problemet. Det kan exempelvis bero på störningar i sovrummet, så som ljud eller för hög temperatur.

3.Du har en obalanserad kost. Mycket halvfabrikat, lite frukt och grönt, mycket socker och lite fibrer kan få dig att känna dig både trött och ofokuserad.

4.Du dricker för lite vatten. Får du i dig för lite vatten kan du känna dig trött och seg under dagen.

5.Du får inte tillräckligt mycket motion. Att röra på sig är viktigt för att bidra till kroppens välmående och energinivåer. Sitter du stilla mycket kan det påverka din energi och du kan ofta känna dig trött.

6.Du stressar för mycket. För mycket och långvarig stress kan bidra negativt till din energi och göra dig trött, även om du sover och äter bra.

 

 

Produkter för sömn

Join the support club

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 50 SEK att handla för!

  • Ta del av nyheter
  • Inspiration och expertens tips
  • Guider för välmående
  • Speciella erbjudanden

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Sociala medier
Copyright © 2024, Great Earth Scandinavia AB.
logotype medlem i svensk egenvårdlogotype certifierad för self care