Säker betalning – Snabb leverans – Fri frakt från 300kr

Great earth-logga

All rörelse räknas! @Strongerbyrebecca

Artikelbild

Våra kroppar är verkligen byggda för att vi ska röra på oss och vara aktiva.

Men tyvärr har vi aldrig varit så stillasittandes som nu. Det finns studier på att vi i genomsnitt sitter 9-10 timmar om dagen och flera timmar utan avbrott.

 

Detta får såklart negativa konsekvenser för oss både vad gäller konditionen och muskelmassan. Jag brinner för att få folk i rörelse. Att minska stillasittandet. Att bryta stillasittandets med korta rörelsepauser gör väldigt stor skillnad. Det har betydelse för vår hälsa. När du rör på dig kickar det igång massor med saker i kroppen. Forskningen visar att det finns ett positivt samband mellan regelbunden fysisk aktivitet och hälsosamma hjärnfunktioner, t.ex. kan fysisk aktivitet påverka minne och koncentration och skydda mot depression och demens. Vi vet också idag att virusinfektioner såsom Coivd-19 ofta slår hårdare mot en person i dålig fysisk form.

Fysisk aktivitet minskar risken för:

  • Förtida död, oavsett orsak
  • Hjärt-kärlsjukdom, till exempel högt blodtryck, kärlkramp, hjärtinfarkt, stroke
  • Metabola sjukdomar, till exempel typ 2 diabetes, fetma, metabola syndromet
  • Cancer, till exempel tjocktarms- och bröstcancer
  • Fall och benbrott, till exempel höftfraktur
  • Psykisk ohälsa, till exempel demens, depression

 

Här kommer 5 enkla sätt att komma igång med ännu mer rörelse. Kom ihåg, all rörelse räknas!

 

1. Ut och gå i friska luften. Vad kan var enklare än en promenad? Är det är något som kroppen mår bra av så är det en promenad i den friska luften, och som sagt all rörelse! Regelbundna promenader kan dessutom minska stress och bygga upp din kondition, ett jättebra sätt att komma igång med sin träning.

2. Cykla till jobbet. Att ta cykeln istället för bilen eller åka kommunalt är en riktigt bra grej. Du får en kombination med både stärkta muskler och förbättrad din kondition och balans.

3. Hitta en träningskompis. Att träna tillsammans med en kompis eller kollega kan vara något som får just dig att träna. Att träningen faktiskt blir av. Det brukar vara svårare att ställa in träningen när man har bestämt med någon annan.

4. Bra musik. Se till att träna med bra musik. Gärna med lite högt tempo som håller du oftast i längre än om du tränar utan musik. Det finns forskning som visar att musik kan påverka din prestationsförmåga under ett träningspass. Så den chansen vill du inte missa

5. Ta hjälp av en PT. En PT kan hjälpa dig som är nybörjare och kanske osäker på hur du ska lägga upp din träning. En erfaren träningsperson kanske har hamnat på en utvecklingsplatå eller så behöver du bara nu inspiration. En PT utgår från dina förutsättningar och hjälper dig sätta ihop ett träningsprogram anpassat för just dig, oavsett hur dina träningsmål ser ut.

 

Skriven av Rebecca Toll, @strongerbyrebecca
Join the support club

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 50 SEK att handla för!

  • Ta del av nyheter
  • Inspiration och expertens tips
  • Guider för välmående
  • Speciella erbjudanden

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Sociala medier
Copyright © 2024, Great Earth Scandinavia AB.
logotype medlem i svensk egenvårdlogotype certifierad för self care