Säker betalning – Snabb leverans – Fri frakt från 300kr

Great earth-logga

Förstoppningssymtom, låt oss prata om det!

Artikelbild

Vi känner alla till det - den pinsamma tystnaden på toaletten när magen känns som en ballong redo att spricka, men ingenting händer. Ja, mina vänner, vi talar om förstoppning. Det är som att dina tarmar går i strejk, och du står där med en ansenlig mängd toalettpapper och en önskan om att "bara få det överstökat". Förstoppning är ett vanligt problem som kan vara både obekvämt och frustrerande. Att känna igen symtomen är viktigt för att kunna hantera situationen på ett effektivt sätt och undvika eventuella komplikationer. Men innan du ger upp hoppet och överlämnar dig åt ditt olyckliga öde, låt oss utforska några av de mest klassiska och udda symtomen på förstoppning.

Det skakar, men det rör sig inte

Detta symptom är en klassiker som alla förstoppningskämpar kan relatera till. Det känns som att du har en hel koloni av koalor som slumrar i dina tarmar, men när det är dags för dem att göra sin exit, är det som att de sätter sig ner och strejkar. Ingenting rör sig. Ingenting händer. Det är som att din kropp beslutar att nu är inte rätt tidpunkt för en toalettpaus.

 

Buken som en uppblåst luftballong

Du känner dig som en ballong redo att flyga iväg, men det är inte den typen av resa du är ute efter. Buken är uppblåst som en stor varmluftsboll och du funderar på om du kan starta en ny karriär som flygmaskin. Gasbildning är ett vanligt komplement till förstoppning, och det är som om din kropp protesterar genom att fylla sig med luft för att påminna dig om dess otillfredsställda tillstånd.

 

"Turistfällan”

Det här är när du är på resande fot och plötsligt inser att din mage bestämmer sig för att stanna på semestern. Du har förstoppning, och varken din mage eller din semesterbudget är intresserad av att göra några ändringar i planerna. Det är som att din kropp säger "välkommen till semestern - nu stannar vi här ett tag".

 

"Det var inte jag, det var bönorna"

Denna klassiker inträffar när du inser att det var en dålig idé att ladda upp med bönor till middag kvällen innan. Du känner dig som en andlig person som svär att aldrig äta bönor igen - åtminstone inte på samma sätt. Men förstoppning kan slå till när du minst anar det och göra dig till en ofrivillig deltagare i bönsalladens vedermödor.

 

Gazless är svaret

För att hjälpa till med förstoppningssymtom så finns Gazless, som kan vara ett värdefullt tillskott för dem som lider av en bråkig mage. Gazless innehåller enzymet alfa galaktosidas, som är särskilt utformad för att underlätta nedbrytningen och upptaget av mer svårtacklade kolhydrater, såsom grönsaker, frukt, spannmål och baljväxter. Genom att tillföra alfa galaktosidas kan Gazless bidra till att minska bildningen av gaser i tarmen och därmed lindra obehagliga symptom som uppblåsthet och buksmärta.Tabletterna kommer i tuggform med apelsinsmak, vilket gör dem lätta att ta med sig på språng. Genom att ta Gazless i samband med måltider kan du njuta av en mer behaglig matsmältningsupplevelse och undvika obehaget som kan följa med en bråkig mage.

Join the support club

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 50 SEK att handla för!

  • Ta del av nyheter
  • Inspiration och expertens tips
  • Guider för välmående
  • Speciella erbjudanden

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Sociala medier
Copyright © 2024, Great Earth Scandinavia AB.
logotype medlem i svensk egenvårdlogotype certifierad för self care