Säker betalning – Snabb leverans – Fri frakt från 300kr

Great earth-logga

Hur A-Vitamin kan hjälpa dig upprätta en god hälsa

Artikelbild

Upptäck fördelarna med A-vitamintillskott för god hälsa. I den här artikeln kommer vi gå igenom vikten av Vitamin A, dess fördelar och hur du väljer rätt tillskott.

Betydelsen av A-Vitamin för kroppens funktion

Vitamin A är en fettlöslig vitamin som spelar en avgörande roll syn, hud och immunfunktion. Det är också viktigt för tillväxt och utveckling av celler och vävnader i kroppen. A-vitamin finns i animaliska livsmedel som lever, ägg och mejeriprodukter samt i vegetabiliska livsmedel som morötter, sötpotatis och spenat. Även om det är möjligt att få i sig tillräckligt med A-Vitamin genom en hälsosam kost kan vissa personer ha nytta av att ta A-vitamintillskott. Därför hittas det ofta i multivitaminer!

Fördelar med Vitamin A

Vitamin A har en mängd hälsofördelar. Det bidrar till normal järnomsättning, samt till både hud och slemhinnor. Vitamin A är även bra för synförmågan, immunförsvarets funktion, samt att det spelar en roll i cellspecialiseringsprocessen. Cellspecialiseringsprocessen, även känd som celldifferentiering, och är viktigt för bland annat utvecklingen av embryon.

Välja rätt A-Vitamintillskott

När du väljer ett A-Vitamintillskott är det viktigt att leta efter en produkt av hög kvalitet som innehåller rätt mängd A-vitamin. Det rekommenderade dagliga intaget av A-vitamin varierar beroende på ålder och kön, för kvinnor rekommenderas 700 retinolekvivalenter, och för män 900 retinolekvivalenter, enligt Livsmedelsverket.  Mycket av A-vitamin får du i dig via kosten, vilket inte gör det nödvändigt att ta ett tillskott som endast innehåller A-vitamin. Däremot hittar du det ofta i multivitaminer, vilket gör det enkelt och smidigt att få i dig din dos av A-vitamin!

 

Tillskott med Vitamin A

Join the support club

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 50 SEK att handla för!

  • Ta del av nyheter
  • Inspiration och expertens tips
  • Guider för välmående
  • Speciella erbjudanden

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Sociala medier
Copyright © 2024, Great Earth Scandinavia AB.
logotype medlem i svensk egenvårdlogotype certifierad för self care