Säker betalning – Snabb leverans – Fri frakt från 300kr

Great earth-logga

Hur du kan minska dina sömnproblem samt förbättra din sömn

Artikelbild

Sömnen är viktig för att upprätthålla en god hälsa, eftersom den hjälper kroppen att vila och återhämta sig. Många människor har dock sömnproblem som kan påverka deras dagliga liv på ett negativt sätt. Om du upplever dessa problem så fortsätt läsa då vi går igenom strategier som kan bidra till att minska sömnproblem.

Förstå vanliga sömnproblem

Flera sömnproblem kan störa vår nattliga vila. Vissa människor kan ha svårt att somna, medan andra ofta vaknar på natten. Vissa personer tycker att de vaknar för tidigt och andra kan känna sig trötta när de vaknar. Dessa problem kan leda till trötthet och minskad produktivitet under dagen. Därför är det viktigt att hitta sätt att förbättra sömnkvaliteten.

Hälsosamma sömnvanor för att hjälpa till med sömnproblem

Att skapa sunda sömnvanor kan hjälpa till att förbättra sömnkvaliteten. Här är några tips:

1. Ha ett konsekvent sömnschema: Att gå till sängs och vakna vid samma tid varje dag, även på helgerna, kan hjälpa till att reglera kroppens inre klocka. Ett konsekvent sömnschema kan göra det lättare att somna och eventuellt leda till att du vaknar upp och känner dig utvilad. Denna vana kan bidra till att upprätthålla en god sömnhygien och stödja välbefinnandet.

2. Skapa en sömnvänlig miljö: Se till att sovrummet är mörkt, tyst och svalt för att främja en vilsam natts sömn. Du kan till exempel använda mörkläggningsgardiner, öronproppar eller en ljudmaskin om det behövs.

3. Utveckla en avslappnande rutin vid sänggåendet: Om du ägnar dig åt lugnande aktiviteter före sänggåendet, t.ex. läser en bok, tar ett varmt bad eller gör mjuka stretchövningar, kan du hjälpa din kropp att signalera att det är dags att sova.

4. Begränsa exponeringen för skärmar före sänggåendet: Det blåa ljuset från elektroniska apparater kan störa produktionen av melatonin, ett hormon som hjälper till att reglera sömnen. Försök att undvika skärmar under minst en timme före sänggåendet.

5.Undvik stimulerande medel nära sänggåendet: Om du konsumerar koffein, nikotin eller andra stimulerande medel några timmar före sänggåendet kan det bli svårare att somna.

Livstilsförändringar för att stödja sömnen

Förutom sunda sömnvanor kan positiva livsstilsförändringar bidra till en vilsam sömn:

1. Regelbunden fysisk aktivitet: Regelbunden motion kan bidra till bättre sömnkvalitet. Överväg att sätta upp ett schema för regelbunden motion eftersom det kan bidra till att bibehålla god hälsa och potentiellt förbättra sömnen.

2. Tekniker för stresshantering: Övningar som djupandning, meditation och yoga kan bidra till att minska stressnivåerna, vilket kan bidra till bättre sömn.

3. Balanserad kost och vätskebalans: En kost som är rik på frukt, grönsaker, fullkorn, protein och hälsosamma fetter kan bidra till att upprätthålla en god hälsa, vilket kan bidra till bättre sömn. Drick en lagom mängd vatten under dagarna för att bibehålla vätskebalansen.

4. Begränsa intaget av alkohol och koffein: Överdriven alkohol- eller koffeinintag kan störa sömnmönstret, vilket kan göra det svårt att somna eller leda till att du vaknar ofta under natten. Överväg att minska ditt intag av dessa ämnen, särskilt under timmarna före sänggåendet. Alternativt kan du välja hälsosammare alternativ, till exempel örtte eller koffeinfria drycker, som kan ha mindre inverkan på din sömnkvalitet.

Andra kosttillskott som kan hjälpa

I vissa fall kan kosttillskott hjälpa till att stödja sömnen. Magnesiumtillskott kan till exempel bidra till att förbättra sömnkvaliteten, särskilt för personer med sömnproblem. Dessutom bidrar det till att minska trötthet och utmattning. Hos oss på Great Earth hittar du även Bedtime, ett tillskott specifikt framtaget för att bidra till en riktigt bra skönhetssömn. Med ingredienser som GABA, citronmeliss och magnesium, bidrar Bedtime till frekventa John Blund-besök!

Tillskott för sömn

Join the support club

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 50 SEK att handla för!

  • Ta del av nyheter
  • Inspiration och expertens tips
  • Guider för välmående
  • Speciella erbjudanden

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Sociala medier
Copyright © 2024, Great Earth Scandinavia AB.
logotype medlem i svensk egenvårdlogotype certifierad för self care