Säker betalning – Snabb leverans – Fri frakt från 300kr

Great earth-logga

Hur du kan stärka och skydda ditt skelett under klimakteriet

Artikelbild

Som kvinna i klimakteriet kan du uppleva förändringar. En av de mindre omtalade frågorna under denna tid är den effekt klimakteriet kan ha på ditt skelett. Som tur är finns proaktiva åtgärder som du kan vidta för att upprätthålla starka ben. I den här artikeln ska vi utforska de olika strategier och viktiga näringsämnen som kan hjälpa till att stödja dina ben under klimakteriet.

Betydelsen av Kalcium och D-vitamin i klimakteriet

Ett balanserat intag av Kalcium och D-vitamin är viktigt för att bibehålla god benhälsa under klimakteriet. När östrogennivåerna sjunker under denna fas minskar kalciumabsorptionen och bentätheten kan försämras, vilket gör ditt skelett mer mottagligt för frakturer och brott. D-vitamin är viktigt för kalciumabsorptionen och för att bidra till benstommen, eftersom det hjälper kroppen att effektivt använda det Kalcium som du får i dig genom mat, kosttillskott eller både och. Dessutom tjänar tillräckliga nivåer av dessa näringsämnen inte bara till att stödja dina ben utan bidrar också till både muskler och tänder. Genom att vara uppmärksam på ditt Kalcium- och D-vitaminintag kan du ge din kropp de verktyg den behöver för att navigera genom klimakteriets utmaningar, och de hjälper till att hålla ditt skelett i toppskick.

Vilken typ av livsmedel är bra för god benhälsa?

Under klimakteriet kräver upprätthållandet av benhälsan inte bara ett tillräckligt intag av Kalcium och D-vitamin utan även en välbalanserad kost. Det är viktigt att fokusera på att konsumera livsmedel som är rika på Kalcium och D-vitamin, till exempel mejeriprodukter, bladgrönsaker, berikad växtbaserad mjölk och kalciumrik fisk. Näringsämnen som magnesium och fosfor, som finns i nötter, frön, fullkorn och baljväxter, är också viktiga för att stödja benhälsan. En väl avrundad kost som innehåller dessa viktiga näringsämnen är viktig för att ta hand om benen under klimakteriet.

Hur Vitamin K2 kan hjälpa dig upprätthålla god benhälsa

Vitamin K2 spelar en roll för att stärka ben och tänder. Att inkludera tillskott av Vitamin K2 i kosten, utöver att konsumera en välbalanserad kost som är rik på viktiga näringsämnen, kan bidra till att stötta din benhälsa under klimakteriet. För enkelhetens skull har vi på Great Earth därför tagit fram produkten D3/K2 som innehåller både D-vitamin och Vitamin K2. En enkel två i ett lösning för dig som bryr dig om dina ben!

Träning och fysisk aktivitet

Under klimakteriet är motion och fysisk aktivitet viktigt för god benhälsa. Att integrera följande typer av övningar kan vara särskilt fördelaktigt för att stärka dina ben:

För det första är viktbärande övningar som promenader, jogging och dans kända för att stimulera benbildning och bidra till att bibehålla bentätheten. Dessa övningar utsätter ditt skelett för belastning och triggar kroppen att bygga ny benvävnad för att anpassa sig till de fysiska kraven. Som ett resultat av detta kan regelbunden viktbärande träning bidra till att stärka dina ben.

För det andra kan muskelstärkande övningar som motståndsträning och yoga också stödja benhälsan samtidigt som de förbättrar din hållning och balans. Motståndsträning kan bidra till att öka muskelmassan och bentätheten, medan yoga kan bidra till att förbättra balansen och stabiliteten, vilket minskar risken för fall och frakturer.

Sammantaget utgör regelbunden motion och varierad kost grunden för att stötta din benhälsa under klimakteriet. Genom att införa viktbärande och muskelstärkande övningar i din rutin kan du effektivt stödja din benhälsa.

Prioritera benhälsa i klimakteriet

Det är viktigt att ta hand om skelettet under klimakteriet, och kombinationen av motion och en balanserad kost bidrar till att bibehålla benhälsan. Anta ett proaktivt förhållningssätt till benhälsa och dra nytta av det stöd som erbjuds av kosttillskott för att hjälpa till att säkerställa ditt välbefinnande under denna viktiga fas i livet.

 

Tillskott för ben och muskler

Join the support club

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 50 SEK att handla för!

  • Ta del av nyheter
  • Inspiration och expertens tips
  • Guider för välmående
  • Speciella erbjudanden

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Sociala medier
Copyright © 2024, Great Earth Scandinavia AB.
logotype medlem i svensk egenvårdlogotype certifierad för self care