Säker betalning – Snabb leverans – Fri frakt från 300kr

Great earth-logga

Tobbe tipsar: 3 sätt att komma igång med träningen

Artikelbild

Att perioder av mer eller mindre träning kommer och går är inget nytt. Ibland finns det extra mycket tid och motivation till att röra på sig, ibland behöver man prioritera annat. Efter en period av mindre motion, kan det vara svårt att komma igång igen, även om viljan finns där. Tobias Karlsson, känd som träningscoach och proffsdansare, delar med sig av sina bästa tips för att komma igång igen med träningen.

Börja försiktigt och gör det hållbart

Att röra på sig har goda fördelar både fysiskt och mentalt. Men att hitta en rutin där man rör på sig mer är inte alltid lätt. Det kan lätt kännas som att stå inför en lång uppförsbacke. Tobbes bästa tips för att tackla backen är att börja försiktigt och trappa upp långsamt. Det är lätt att tänka att man ska börja med en ny rutin och köra 110% på en gång. Men att gå från 0 till 100 håller oftast inte i längden. Tobbe påminner därför om att implementera mer motion i en takt som passar resten av vardagen, och som du känner att du kan hålla under en längre tid. När du sen börjar märka att rutinen har satt sig, kan du alltid öka lite grann. Consistency is key!

Sänk dina förväntningar

Det är få, om ens någon alls, som kan komma tillbaka till en träningsrutin och bänka maxvikt på en gång. Har du haft en längre period av vila kommer du inte vara på samma nivå som när du tränade aktivt sist. Något som är helt okej! Kroppen ska bära dig genom hela livet, så börja försiktigt och bygg upp allt efter som.

– Att sänka förväntningarna är viktigt, glöm inte bort att klappa dig själv på axeln och berömma dig själv för att du fick in ett träningspass i ditt pressade schema, oavsett passets längd, säger Tobias.

All träning är bra träning

Allas träningsbehov är olika. Vad som är viktigt är att du hittar en form som passar dig. Kanske är det pilates, promenader i skogen eller ett pass på gymmet. Tobbe menar på att så länge du trivs med träningsformen och att du tycker det är roligt, så spelar det egentligen ingen roll vad du gör – all träning är nämligen bra träning. Underskatta heller inte vardagsmotionen! Hoppa av en busshållsplats tidigare på vägen hem från jobbet, cykla kortare sträckor istället för att ta bilen, eller ta trapporna istället för hiss. Alla små förändringar bidrar till din träning och ditt välmående!

Tobias favoritprodukter för träning

– Innan jag somnar tar jag Zink och Magnesium som får verka under natten för att min kropp ska återhämta sig bättre. I samband med min träning tar jag även proteinpulver. Jag älskar naturell smak på proteinpulver så jag kan blanda i det mesta, säger Tobbe.

 

Om Tobias

Tobias “Tobbe” Karlsson är känd från bland annat Let’s Dance, där han varit proffsdansare under hela 19 säsonger. Tobbe har en lång erfarenhet av träning och välmående. Han är även träningscoach och föreläsare, där han sprider energi vart han än går.

 

Tips på produkter för dig som tränar.

Join the support club

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 50 SEK att handla för!

  • Ta del av nyheter
  • Inspiration och expertens tips
  • Guider för välmående
  • Speciella erbjudanden

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Sociala medier
Copyright © 2024, Great Earth Scandinavia AB.
logotype medlem i svensk egenvårdlogotype certifierad för self care