Hela familjens kosttillskott – Fri frakt från 250 kr

Great earth-logga

Bulle i ugnen?

Artikelbild

Osäker på vad du kan ta för kosttillskott nu för att det ska bli så bra som möjligt för dig och ditt barn?
Great Earths produktspecialist Rebecca reder ut dina eventuella funderingar kring kosttillskott och graviditet.

 

Att vara gravid är kanske en av livets allra största händelser. Och förmodligen är det just här man börjar ställa sig själv en hel del frågor. Frågor om livet, framtiden och hur jag kommer att bli som förälder. Vare sig du planerar för din graviditet i god tid, eller om du redan är gravid, finns det några saker som du bör vara extra uppmärksam på, då kroppen har ett helt annat behov nu.

Förutom att det är viktigt att tänka på att äta en bra och välbalanserad kost, sova tillräckligt, stressa mindre samt att röra på sig regelbundet, behöver man se över vad man stoppar i sig lite extra noga.
Till exempel är det viktigt med ett tillskott av folsyra för fostrets utveckling.
– Planerar du att bli gravid bör du redan nu börja ta tillskott av folsyra. Det är en B-vitamin som har en viktig roll i celldelningen samt att den förebygger ryggmärgsbråck hos barnet.
Folsyra bör helst tas innan man blir gravid och sen upp till vecka tolv, säger Rebecca.

Folsyra, eller folat som den heter i sin naturliga form, finns också i livsmedel som baljväxter, broccoli, blomkål, spenat, ruccola, jordgubbar och fullkornsprodukter för att nämna några.

 

 

Rebecca tipsar även om omega 3, både för gravida och ammande. Studier visar att det finns ett samband mellan mammans intag av omega 3 (fettsyran DHA) och barnets utveckling av hjärnan och synen.

– Great Earths Omega 3 är dessutom vegansk och passar därför till alla, säger Rebecca. Den kommer från mikroalger som odlats på land i en ren och kontrollerad miljö, vilket gör att den
är helt fri från tungmetaller och andra tråkigheter.

– Vi har fått många frågor genom åren, just vilka tillskott man kan ta när man är gravid, säger Rebecca, så det var helt naturligt för oss att ta fram en produkt anpassad för gravida,
resultatet blev Multi Gravid. Det är en multivitamin som är framtagen utefter gravida och ammande kvinnors speciella näringsbehov.

Produkter i Great Earth’s sortiment som gravida kan ta:

 

Multi Gravid – en komplett produkt

Folsyra

Magnesium kapslar 375 mg

Cal-Mag kapslar

Omega 3 Vegan

Dophilus 15

Järn Komplex

Lecithin

Vitamin D3 Vegan - 20 mcg

 

Ämnen som bör undvikas vi graviditet:

• Växtextrakt - Växtextrakt ska undvikas främst för att det finns för lite studier gjorda för att veta om det påverkar barnet eller ej.
Vissa växter kan även vara direkt olämpliga och skadliga för fostret. Exempel på växtextraktär rosenrot, ashwagandha och ginseng.

• För höga halter av jod (som finns bland annat i salt och kelp)
Under graviditet kan jodöverskottet hos mamman påverka fostrets mentala och fysiska utveckling, utan att detta påverkar mammans hälsa. Det beror på att fostret är känsligare.
Jodöverskottet ökar andelen jod i bröstmjölken. Det är därför viktigt att undvika ett för högt jodintag både under graviditet och amning.

• Väldigt högdoserade vitamin och mineralprodukter. Satsa på produkter anpassade för gravida i första hand.

Join the support club

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 15% på ditt första köp! Sen kan du ta del av spännande nyheter, sköna tips och speciella erbjudanden.
So, don’t be a stranger, friend!

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Sociala medier
Copyright © 2020, Great Earth Scandinavia AB.
Klarnalogga VISA-logga Mastercard-logga Postnordlogga