Säker betalning – Snabb leverans – Fri frakt från 300kr

Great earth-logga

Den ätbara skönhetsrutinen – som boostar inifrån och ut

Artikelbild

Många vet att vitaminer och mineraler är en viktig del av skönhetsrutinen, men har svårt att komma i gång. Det visar en färsk undersökning av YouGov på uppdrag av Great Earth. Därför har vi tagit fram ”Den ätbara femstegsrutinen” – med beauty-tillskott som hjälper till att stärka hud, hår och naglar.

– Att boosta kroppen inifrån ska vara lika enkelt som att gå och välja en dagkräm eller ett serum. Poängen är att det inte ska vara krångligt. Genom att läsa på om ingredienserna, förstå vad kroppen behöver och införa näringen i din vardag skapar du lätt en ätbar skönhetsrutin, säger Rebecca Hedström, produktspecialist på Great Earth.  

Vad behöver vi få i oss? 

  • Antioxidanter
  • C-vitamin
  • Zink
  • Omega 3
  • Fibrer
  • Vatten

Antioxidanter skyddar cellerna från förstörelse. Dessutom motverkar de tidigt åldrande. Blåbär, katrinplommon, gojibär och mörk choklad är några källor som innehåller en hög andel antioxidanter.

C-vitamin är bra för kroppens kollagenbildning. Kollagenet finns naturligt i kroppen och hjälper hudens struktur och håller den smidig och slät. Denna typ av kollagen kan man inte få i någon rynkkräm, så det gäller att äta kiwi, röd paprika, citrusfrukter och broccoli som är rika på C-vitamin.

Zink är ett nödvändigt mineral för din hud. Det hjälper bland annat till att reglera oljeproduktionen i huden, och brist på zink kan leda till olika hudproblem. Zink hittar du bland annat i sill, musslor, lamm, ägg, oxkött, vetegroddar, fullkornsprodukter, vetekli, nötter, ris, ärter, morötter, rödbetor, solros- och pumpafrön.

Omega 3 innehåller essentiella fettsyror som är viktiga för en hälsosam hud. Essentiella fettsyror behövs för att behålla huden återfuktad, smidig och mjuk. Lax, valnötter, linfrön, musselolja och hampaolja innehåller ordentligt med essentiella fettsyror.

Fibrer är nödvändiga för att tarmarna ska kunna jobba optimalt med näringsupptaget och för att göra sig av med restprodukter. Fullkorn och fibrer är således livsnödvändiga för en fin, mjuk hud utan orenheter och döda hudceller. Exempel på bra fiberrika livsmedel är bland annat kiwi, äpplen med skal, torkad frukt, surdegsbröd av råg med hela korn, fiberknäcke, bönor och linfrön.

Vad behöver jag? Var ska jag börja?

Vill du införa en ätbar skönhetsrutin i din vardag som ett komplement till din befintliga kost, men kanske inte vet vilken ände att börja i? För att stärka hud, hår och naglar med två enkla steg finns Beautiful Skin och Beautiful Hair. De ingår också i vår femstegsrutin tillsammans med Omega 3, Biocell Collagen och MSM + Vitamin C för den som vill ha extra mycket glow.

Produkter vi rekommenderar till din ätbara skönhetsrutin

Join the support club

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 50 SEK att handla för!

  • Ta del av nyheter
  • Inspiration och expertens tips
  • Guider för välmående
  • Speciella erbjudanden

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Sociala medier
Copyright © 2024, Great Earth Scandinavia AB.
logotype medlem i svensk egenvårdlogotype certifierad för self care