Säker betalning – Snabb leverans – Fri frakt från 300kr

Great earth-logga

Hämta energi inför sommaren

Artikelbild

Blå blå vindar och vatten, blå blå vindar och hav….

Du ger väl tid för egen tid och är snäll mot dig själv? Sommaren är till för att ladda batterierna, inte dränera.

Tänk att det nästan alltid är samma känsla, i alla fall för de allra flesta, den här tiden på året, när vi egentligen borde njuta så mycket vi kan. Våren, tiden då allt exploderar efter vintern. Då 50 nyanser av grönt och glada människor på uteserveringar blandas med studentsånger och ett hopp om att vi snart kan få köpa svenska jordgubbar och färsk potatis. Mitt i allt det sköna och gröna tränger sig måstena på, och det är lätt att känna sig överväldigad. Kanske glömmer man till och med bort att man har ledigt.

Hade det inte varit skönt om vi kunde få ihop alla måsten och njutningen av sommaren till en lagom behaglig kombo? Hur vi än vrider och vänder på det, så behöver vi ju också ta hand om oss.

Klara av vardagen

Sommaren är en tid då vi ska försöka ladda batterierna, vara lediga, hinna umgås lite extra med vänner, barnen och familjen. Men ibland går det ju inte alltid som man hade tänkt sig med någonting. Då är det viktigt att komma ihåg att det är ok att be om hjälp. Även barnen kan få ha lite tråkigt ibland.

Det är nu du verkligen ska suga åt dig av de ljumma kvällarna, de sköna sovmorgnarna, dagar utan planer, tid för egentid och bara få njuta av den där asken solvarma jordgubbar ända ner till sista gubben. Ta fram boken du länge velat läsa eller lyssna på podden du fått på rekommendation. Det är faktiskt ok att inte prestera, planera, baka, hoppa studsmatta eller gräva i trädgården hela tiden. Försök att hitta en skön balans och ge dig själv lite andrum.

 

Tips för mer energi

Mantrat för sommaren är att stressa mindre. Att ha mer energi, att orka mer och faktiskt känna att man hunnit njuta av sommaren. Vi vet också att det inte alltid är så lätt. Därför tänkte vi ge dig lite tips inför hur du kan maxa energin inför sommaren, och blicka tillbaka på semestern med en känsla av att du faktiskt känner dig utvilad.

  • Starta morgonen rätt. Boosta kroppen redan från början med en grön smoothie, fylld med bär och spenat. Släng i en kapsel gurkmeja eller defence också för lite extra kärlek till kroppen.
  • Avsätt tid för att ta det lugnt. Svårt att slappna av? Mycket planer under semestern? Det kan låta dumt, men att avsätta tid för att göra absolut ingenting brukar bli lyckat. Då kan du inte skylla på att du inte har tid att vila.
  • Ta vara på naturen. Sommaren är vår bästa årstid. Passa på att vara ute i skogen, ta vara på solljuset och njut av strandhänget. Frisk luft är din bästa vän. Glöm inte solskyddet bara!
  • Umgås med folk som smittar av sig med bra energi. Gå inte på den där middagen du egentligen inte vill gå på. Gör saker som får dig att må bra, med människor som bidrar till bra stämning. Sommaren är för kort för att spendera tid på saker du inte gillar. Detta är din tid.
  • Värna om rutinerna. Det är lätt att rutinerna fallerar under semestern. Unna dig att sova en extra timme eller två. Men glöm inte bort de vardagliga rutinerna som får dig att må bra. Exempelvis den där rundan i skogen eller morgonyogan.

Produkter för energi

Join the support club

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 50 SEK att handla för!

  • Ta del av nyheter
  • Inspiration och expertens tips
  • Guider för välmående
  • Speciella erbjudanden

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Sociala medier
Copyright © 2024, Great Earth Scandinavia AB.
logotype medlem i svensk egenvårdlogotype certifierad för self care