Säker betalning – Snabb leverans – Fri frakt från 300kr

Great earth-logga

Hemligheten bakom en välmående hy

Artikelbild

Vårda din hud och den kommer älska dig tillbaka. Problemhy med utslag, prickar, feta eller torra fläckar och en känsla av oren hy är aldrig roligt. Rätt mat, mindre stress och en skön balans i livet, toppat med lite zink, kan funka som skin food, för en gladare hud.

Rengöring är inte alltid lösningen

Det här med att försöka tvätta bort sin problemhy, vare sig du är tonåring eller vuxen, funkar inte. En stressad hud beror sällan på att du inte tvättar dig tillräckligt. Ibland kan det faktiskt vara tvärtom, att du istället tvättar dig för mycket, samt använder för starka hudvårdsprodukter som irriterar mer än vad de gör nytta. Tänk hellre less is more.

Livet påverkar

Men det kan också bero på vad du äter, om du stressar mycket, om du äter mediciner, om du är mitt i tonåren eller om du på något annat sätt irriterar/stressar din kropp. Allt ska ju tas om hand av kroppen för att sen gå ut via avföringen eller huden. Så kallad problemhy kan också vara en hormonell obalans som skapar små utslag, fet eller torr hy. Och för just tonåringar kan det här vara en riktig utmaning. Men oavsett vilken fas vi befinner oss i, i livet, kan vi alltid göra något litet för att skapa en bättre balans.

Kosten spelar roll

Se över vad du äter. En tumregel är att äta ren mat, det vill säga mat som inte har processats som till exempel snabbmat. Ju färre ingredienser desto bättre. Tillför gärna mer fågel, fisk, bra kött, skaldjur, mejeriprodukter, grönsaker, frukt, bär, nötter, fullkornsprodukter samt bra fetter som till exempel avokado. Den här typen av mat innehåller både vitaminer och mineraler som stärker hudbarriären, då vi vill ha en så motståndskraftig, stark och glad hud som möjligt. Bra mat funkar helt enkelt som vitaminer för huden.

Kosttillskott för huden

Visste du att cirka 20 procent av allt zink i kroppen finns i huden? Zinkbrist kan bland annat ge hudproblem av olika slag. Zink är bland annat viktig för läkningsförmågan och gör att huden mår bra och blir lugnare. Även fysisk aktivitet har i allra högsta grad en positiv inverkan på din hy. Byt ut eventuella sportdrycker, läsk och alkohol mot vatten. Vatten rensar ut gifter och gör det lättare för din hud att andas bättre. Se även till att få tillräckligt med sömn och minimera stressen i ditt liv. Använd hudvårdsprodukter som är anpassade för just din hud. Precis som med allt annat gäller det att hitta en bra balans i livet. När du är snäll mot din kropp och din hud, kommer den att vara snäll och glad tillbaka.

Tips för en mer glowig och glad hud

 • Ät mindre processad mat. Gärna hemlagat!
 • Drick mer vanligt vatten.
 • Stressa mindre (lättare sagt än gjort)
 • Fyll på med vitaminer och mineraler, via antingen mat eller tillskott
 • Lägg till tillskott som är bra för huden i din vitaminrutin, exempelvis Zink, Pantotensyra eller vår favorit, Beautiful Skin
 • Använd snäll hudvård som passar just din hud. Less is more.
 • Träna regelbundet. Det stimulerar de hormoner som får oss att må bra.

Produkter för huden

Join the support club

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 50 SEK att handla för!

 • Ta del av nyheter
 • Inspiration och expertens tips
 • Guider för välmående
 • Speciella erbjudanden

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Sociala medier
Copyright © 2024, Great Earth Scandinavia AB.
logotype medlem i svensk egenvårdlogotype certifierad för self care