Säker betalning – Snabb leverans – Fri frakt från 300kr

Great earth-logga

Kosttillskott för bästa spermiekvalitén

Artikelbild

Stötta dina simmare i livets viktigaste lopp! Med Q10, zink, selen och folsyra kan du förbereda dig på bästa sätt. Så kan du som man, skapa de bästa förutsättningarna för att göra din partner gravid.

 


It takes two to tango.


Det mesta vi läser om inför en önskad graviditet, är hur kvinnan ska förbereda sig på alla möjliga sätt. Men detsamma gäller ju faktiskt för mannen. Studier har visat att det är så mycket som 20 procent, av de som inte blir gravida alternativt som får missfall, som beror på att mannens spermiekvalitet är för låg. Därför kan det vara bra även för mannen att förbereda sin kropp. Och när det är dags att planera en graviditet vill vi ju helst stötta de små simmarna så att det är elitidrottare istället för hobbysimmare som utför jobbet. Därför kan det vara bra att hjälpa kroppen så den har vad den behöver.

 

Q10, Zink, Selen & Folsyra

För att göra det så enkelt som möjligt har vi därför satt ihop ett paket för att öka chanserna loppet vinns i slutändan. Q10 skyddar cellerna från oxidativ stress. Man kan jämföra det med fett som härsknar eller när en spik rostar. Vi vill skydda barriären på cellerna, samt att Q10 ger extra energi. Zink bidrar till normal fertilitet och reproduktion och funkar lika bra både för honom och henne. Selen bidrar till normal så kallad spermatogenes. Det betyder att det är viktigt med en bra selennivå i kroppen för spermans kvalité och rörlighet. Folsyra är kopplat till högre spermieantal och spermiekvalité.

Till paketet

Livsstilen spelar roll

Men såklart spelar också livsstil in. Undvik rökning, alkohol, stress, för mycket koffein, men även varma bad och bastu. Spermieproduktionen fungerar inte optimalt i för hög värme.
Se över dina matvanor, liksom sömn och kost. Om dina spermier ska simma som en elitidrottare, behöver du också rusta dig, förbereda dig på bästa sätt, samt vara noga med återhämtningen.
Att ha regelbunden sex har också visat sig att öka chanserna att bli gravida, samt att det håller igång spermieproduktionen.

Fem saker mannen bör tänka på för bästa spermie kvaliteten

  • Undvik varma bad och bastubad
  • Ladda med bra kost, återhämtning, träning och en hälsosam livsstil
  • Ta gärna tillskott av selen, zink, Q10 och folsyra
  • Undvik alkohol, cigaretter och för mycket koffein
  • Ha regelbundet sex med din partner

 

 

 

Produkter för dig

Join the support club

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 50 SEK att handla för!

  • Ta del av nyheter
  • Inspiration och expertens tips
  • Guider för välmående
  • Speciella erbjudanden

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Sociala medier
Copyright © 2024, Great Earth Scandinavia AB.
logotype medlem i svensk egenvårdlogotype certifierad för self care