Säker betalning – Snabb leverans – Fri frakt från 300kr

Great earth-logga

Kosttillskott för dig som ammar

Artikelbild

Nu väntar en omtumlande, men samtidigt en alldeles underbar tid. Men att amma flera timmar per dygn tar på krafterna. Får vi lov att tipsa om några kosttillskott för extra energi, till dig som ammar. För när du mår bra mår din bebis bra.

 

Vips, så förändrades ditt liv för alltid, från en dag till en annan. Grattis! Så underbart att du nu äntligen får hålla om din bebis efter 40 veckors väntan. Det lilla knytet du håller i din famn känner ingen annan än dig, din doft, värme och närhet. Från och med nu har du fullt ansvar för den lilla krabaten. Och när du kanske inte trodde att du kunde älska mer, så är kärleken för den lilla helt obeskrivlig och oändlig.

Bebis tar på krafterna

Men kanske har du redan börjat känna av de sömnlösa nätterna, om inte annat de något upphackade nätterna, som gör din sömnrytm totalt obalanserad. En liten nyfödd bebis kräver mycket energi. Så på samma gång som det är ett mirakel, tär det också på dina energidepåer.
Det betyder att du behöver vara extra noga med att ta hand om dig själv på alla sätt och vis, att försöka sova när tillfälle ges, äta en näringsrik och balanserad kost, dricka tillräckligt med vatten, hitta små stunder för egen tid, njuta och bara vara i nuet. Den första lilla bebistiden går fort.

Glöm inte bort dig själv

Det kan ibland vara svårt att få i sig den där vällagade och näringsrika kosten varje dag. Vissa dagar går det bättre än andra. För att du ska ha energi till både dig och din bebis kan det vara en bra idé att komplettera kosten med kosttillskott under denna period. För dig som åt Multi Gravid under graviditeten, kan du fortsätta med den, eller börja med den nu. Det är en multivitamin som är speciellt anpassad utifrån nordiska näringsrekommendationer för gravida och ammande kvinnors näringsbehov.

Tillskott för dig som ammar

Det är även bra att fylla på med omega 3, som bidrar till att hjärnan och ögonen hos spädbarn utvecklas normalt. Great Earths omega 3 är dessutom vegansk och kommer från mikroalger som odlats på land i en ren miljö, och är därmed fri från bland annat tungmetaller. Ett mycket populärt tillskott bland ammande är även lecithin. Ett fettämne som finns i kroppens alla celler. Även denna produkt är vegansk. Lecithin är bland annat viktig för hjärnan som till stor del består av lecithin. Ta vara på den här tiden med din lilla bebis, men kom också ihåg att ta hand om dig själv.

Tips till dig som ammar

• Undvik stress
• Sitt ner i lugn och ro när du ammar
• Ät näringsrik kost
• Se till att återhämta dig ordentligt
• Ta dagliga promenader, gärna med andra nyblivna mammor. Det kan vara skönt att dela erfarenheter

 

 

Produkter för dig som ammar

Join the support club

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få 50 SEK att handla för!

  • Ta del av nyheter
  • Inspiration och expertens tips
  • Guider för välmående
  • Speciella erbjudanden

Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår Integritetspolicy Du kan när som helst avregistrera dig från vårt nyhetsbrev.

Sociala medier
Copyright © 2024, Great Earth Scandinavia AB.
logotype medlem i svensk egenvårdlogotype certifierad för self care